Німецька авіакомпанія Lufthansa скасовує вечірні рейси в Україну через "політичну напругу" в країні

Німецька авіакомпанія Lufthansa скасовує вечірні рейси в Україну через "політичну напругу" в країні
Німецька авіакомпанія Lufthansa скасовує вечірні рейси в Україну через "політичну напругу" в країні

Німецька авіакомпанія Lufthansa змінила графік кількох своїх нічних авіарейсів до Києва на тлі побоювань нападу Росії на Україну.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Зокрема, авіакомпанія перенесла виліт рейсу з Мюнхена, який мав відправитися з німецького аеропорту у суботу 22 січня о 22:00. Час вильоту змістили на шість годин неділі, розповіла у Facebook екс-нардеп Вікторія Войцицька.

За її словами, причину перенесення рейсу пояснили "політичною ситуацією", через яку екіпаж Lufthansa не може залишатися в Україні проти ночі.

"Як нам у літаку ще раз повторили, "ми не можемо залишатися на ніч в Україні через політичну напругу". І це не паніка, а констатація нових реалій. До речі, авіалінія відмовилася компенсувати якісь витрати саме через "політичну нестабільность", хоча пасажири були змушені чекати понад 8 годин посадки на літак", - додала Войцицька.

Любов Цибульська, екс-керівниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, яка теж летіла цим рейсом, підтвердила в коментарі виданню, що представники авіакомпанії називали причиною перенесення рейсу саме політичну ситуацію. За її словами, таке пояснення надано на стійці під час реєстрації, а потім озвучено і в салоні літака.

Водночас, за словами Цибульської, ночівлю у готелі компанія сплатила.

Крім того, згідно з графіком польотів франкфуртського аеропорту, авіакомпанія перенесла на ранок наступного дня два рейси з Франкфурта до Києва, заплановані на 22 та 23 січня о 17:10.

Водночас "Австрійські авіалінії", що входять до групи Lufthansa, поки що не пішли на такий крок для свого вечірнього рейсу з Відня - його розклад залишається незмінним.

Нагадаємо, бюджетна авіакомпанія Ryanair (Ірландія) скасувала шість маршрутів із Харкова до кінця лютого 2022 року.