МАУ зупинила польоти в Афіни та Тбілісі

МАУ зупинила польоти в Афіни та Тбілісі
МАУ зупинила польоти в Афіни та Тбілісі

Авіакомпанія МАУ кілька днів тому зупинила регулярні польоти з аеропорту "Бориспіль" одразу у два міста — Афіни та Тбілісі.

Про це повідомляє Avianews.com.

За даними онлайн-радару flightradar24.com, останній рейс з Києва до Афін PS353 літак МАУ виконав 11 січня, рейс PS511 Київ — Тбілісі 16 січня.

В системі бронювання найближчі дати, на які доступні авіаквитки МАУ на ці напрямки, 4 березня для рейсів Київ — Тбілісі і 1 березня для рейсів Київ — Афіни.

При цьому видання надіслало запит до авіакомпанії МАУ з проханням прояснити ситуацію із зупинкою перельотів у два міста, проте на момент публікації новини прес-служба коментар не надала. В Avianews пообіцяли опублікувати відповідь, коли її отримають.

Як зазначає видання, причиною рішення МАУ залишити два маршрути могла стати конкуренція з боку інших авіаперевізників на тлі зниженого попиту в зимовий період.

Наприклад, польоти з Києва до Афін здійснюють два великі європейські лоукостери Ryanair і Wizz Air, які можуть запропонувати нижчі ціни на авіаквитки і компенсувати їх за рахунок більш прибуткових маршрутів.

Зазначимо, маршрут Київ — Тбілісі обслуговують українські бюджетні авіакомпанії SkyUp та Bees Airline. Навіть за однакової ціни квитків з МАУ вони пропонують зручніший для пасажира розклад.

Крім того, ці авіакомпанії за найдешевшими тарифами дозволяють провозити більше ручної поклажі, ніж МАУ.

Зазначимо, МАУ планує відновити авіаперельоти до США та Канади у 2022 році. Через пандемію коронавірусу та запровадження карантинних обмежень виконання цих рейсів було припинено.