Європейські авіакомпанії відмовляються "ночувати" у Києві через повідомлення про можливий напад РФ на Україну

Три європейські авіакомпанії відмовилися від нічної стоянки у Києві на тлі загроз від Російської Федерації
Фото: Facebook/ Austrian Airlines

Три європейські авіакомпанії відмовилися від нічної стоянки у Києві на тлі загроз від Російської Федерації.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Швейцарська авіакомпанія Swiss, австрійська Austrian Airlines та нідерландська KLM відмовилися від нічної стоянки у Києві на тлі повідомлень про можливий напад Росії на Україну.

За даними онлайн-радару flightradar24.com, 23 січня ці три європейські авіаперевізники змінили свій графік польотів до Києва з тим розрахунком, щоб їхні літаки та екіпажі не залишалися на ніч в Україні.

Зокрема, 23 січня Austrian Airlines виконала за розкладом вечірній рейс OS 667 Відень – Київ. Проте замість нічної стоянки в аеропорту "Бориспіль" літак одразу повернувся назад до Австрії спеціальним рейсом OS 1402, незважаючи на те, що вранці авіалайнер мав доставити пасажирів з Києва до Відня регулярним рейсом OS 668. Натомість авіакомпанія скасувала цей переліт.

Swiss 23 січня відмовилася від вечірнього вильоту рейсу LX 2290 із Цюріха до Києва. Натомість авіакомпанія відправила літак до Києва спеціальним рейсом LX7390 вранці, 24 січня, щоб забрати пасажирів і відразу повернутися назад.

У свою чергу рейси KLM з номером KL 1387 з Амстердама до Києва, за даними онлайн-радару, скасовуються з 22 січня. Вони передбачали нічну стоянку в Україні із ранковим вильотом назад.

Раніше повідомлялося, що потенційна повномасштабна війна між Росією і Україною, яку може спровокувати вторгнення російських військ в українські регіони, торкнеться відразу кількох ринків: ціни на енергоносії продовжать повзти вгору, продовольча інфляція посилиться перебоями з поставками зерна. .

Нагадаємо, що 20 грудня міністр оборони Росії Сергій Шойгу   заявив про підготовку українською стороною певної провокації в Донецькій області, для чого в підконтрольні їй міста Авдіївка та Лиман уже нібито доставлені ємності з невідомими поки що хімікатами.

Також він заявив про розміщення в Донецькій області бійців американської приватної військової компанії, які обладнають вогневі позиції в житлових будинках та навчають українські Сили спеціальних операцій. Влада України та США ці заяви спростували.

Зазначимо, що 1 грудня, після того як Зеленський заявив, що українська влада має піти на прямі переговори з Росією, щоб зупинити війну на Донбасі, глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен після зустрічі з міністрами закордонних справ країн НАТО у Ризі заявив   про підготовку Росією великомасштабної військової операції проти України, яка має бути саме за якоюсь провокацією.

При цьому ще 21 листопада речник російського президента   Дмитро Пєсков заявляв, що "не можна виключати" провокацій, які нібито стануть приводом звинуватити Росію у нападі на Україну.