На модернізацію під європейський стандарт колії від кордону до Львова та Ковеля необхідно $75 млн

На модернізацію під європейський стандарт колії від кордону до Львова та Ковеля необхідно $75 млн

Проєкти модернізації під європейський стандарт колії від кордону до Львова та Ковеля, що описані у Національній транспортній стратегії, потребують понад $75 млн інвестицій.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це заявив ексзаступник міністра інфраструктури України з питань євроінтеграції Віктор Довгань агентству "Інтерфакс-Україна".

"Інвестиції на такий масштабний проєкт малоймовірні, адже 1 км єврошляху – 1 млн євро плюс рухомий склад. Треба робити короткі з'єднання Львів, Мукачеве, Чернівці та пересадку. Важливо взяти план дій Національної транспортної стратегії, там прописано проєкти з мульти-модальними терміналами. Але робити євроколію до Києва чи Одеси нереально на цьому етапі", - прокоментував Довгань.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" запускає ще один поїзд для мешканців деокупованих населених пунктів на півночі України. Новий маршрут з'єднає Суми та Чернігів з Івано-Франківськом.