Subaru презентувала надпотужний гоночний електрокар

Концепт STI E-RA збудовано на базі повністю електричного позашляховика Solterra
Автомобіль STI E-RA. Фото: STI

Спортивний підрозділ Subaru Tecnica International (STI) представив на автосалоні в Токіо дві концептуальні моделі.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як повідомляє ITC, хедлайнером став спортивний автомобіль STI E-RA, який є частиною проєкту STI E-RA Challenge Project.

Мета проєкту – "розвиток нових технологій у світі автоспорту у вуглецево-нейтральну епоху, спрямовану на боротьбу з глобальним потеплінням".

Концепт STI E-RA збудовано на базі повністю електричного позашляховика Solterra, світова прем'єра якого відбулася у листопаді 2021 року.

Subaru обіцяє "чудову динаміку водіння" завдяки обважуванню і не тільки.

Гоночний електромобіль оснащений чотирма електродвигунами (по одному на кожне колесо), що дозволяє контролювати вектор тяги.

За інформацією автовиробника, мотори для STI E-RA розроблені та вироблені компанією Yamaha, а їх загальна максимальна вихідна потужність досягає 800 кВт (1088 кінських сил) при моменті, що крутить, в 1100 Нм.

Літій-іонна батарея має ємність 60 кВт•год (як Mobilize Limo або Renault Megane eVision), але її запас ходу в Subaru не повідомили. Маса автомобіля – 1690 кг.

Гоночний електромобіль Subaru планує в 2023 проїхати Нюрбургрінг (гоночна траса в Німеччині - Delo.ua ) за 6 хвилин і 40 секунд.

Якщо це вдасться, то STI E-RA поб'є рекорд Tesla Model S Plaid, що подолала трасу за 7 хвилин та 30 секунд.

Раніше повідомлялося, що німецький автомобільний виробник Porsche та японська студія розробки відеоігор Polyphony Digital Inc представили віртуальний концепт автомобіля, який назвали Porsche Vision Gran Turismo.

Нагадаємо, у березні 2019 року стало відомо, що Toyota та Subaru розпочали спільну розробку електромобіля.