"Укрзалізниця" за 64 млн грн планує спроєктувати пасажирські платформи Kyiv City Eхpress

Компанія-переможець до кінця року має спроектувати близько 60 залізничних платформ для 30 станцій та зупиночних пунктів у Києві та області
Фото: прес-служба "Укрзалізниці"

"Укрзалізниця" оголосила тендер для розробки проектно-кошторисної документації пасажирських платформ проєкту Kyiv City Eхpress.

Як повідомляє прес-служба залізничного підприємства, до участі УЗ запрошує архітекторів та архітектурні бюро.

Згідно з умовами тендеру, компанія-переможець до кінця року має спроєктувати близько 60 залізничних платформ для 30 станцій та зупиночних пунктів у Києві та області. Усі вони стануть частиною проекту Kyiv City Eхpress.

За даними системи Prozorro, очікувана вартість робіт становитиме 64 млн 265 тисяч 870 грн. Сам аукціон відбудеться 18 лютого 2022 року. Кінцевий термін подання тендерних пропозицій 17 лютого 2022 року.

В УЗ зазначають, що йдеться про архітектурно-будівельні рішення та рішення з інженерних споруд та мереж.

При розробці проектно-кошторисної документації мають бути враховані потреби маломобільного населення. Зокрема, встановлені пандуси, пішохідні переходи через рейки та тактильна навігація.

Окрім цього, проєкт також передбачає турнікетні системи, інформаційні табло, камери відеоспостереження, засоби екстреного виклику допомоги та енергоефективне освітлення.

Усі платформи мають бути обладнані навісами, альтернативними джерелами енергопостачання та підігрівом частини платформ – шириною 1 метр від краю.

Також на всіх платформах планують встановити урни для роздільного сміття та велопарковки.

В УЗ додали, що перевага надаватиметься матеріалам та конструкціям вітчизняного виробництва.

Раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" завершила реконструкцію ділянки Васильків — Васильків-2, в результаті приміські потяги City Express курсуватимуть до центру цього міста.