НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Новітній перехоплювач з імунітетом до РЕБ: інженери Голика створили дрон для ліквідації літаків-розвідників

Новітній перехоплювач з імунітетом до РЕБ: інженери Голика створили дрон для ліквідації літаків-розвідників
Всі фото надано Юрієм Голиком

Українські виробники на прохання військових з 93 бригади сконструювали дрон для збиття літаків-розвідників ворога. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Особливі параметри STING Sky Hunter дозволяють знизити втрати власних безпілотників, а також роблять модель загалом небезпечнішою для цілі. Лідер команди розробників, підприємець та волонтер Юрій Голик розповів про деталі щодо основних технологічних переваг STING Sky Hunter.

Першочергова проблема, яку вирішує використання STING Sky Hunter – це ризики втрати власних дронів від власних же РЕБів. Це було основною проблемою зенітників 93 бригади, які самостійно опанували і використовували FPV-дрони як додатковий інструмент нищення російських літаків.

Від подібного впливу коптер Sky Hunter застрахований – технологія захисту його зв’язку має підтвердження державними випробуваннями і давно працює на інших моделях STING. Виробники не ставили собі за мету зберегти «картинку» камери, але у випадку придушення цифрової відеотрансляції пілот Sky Hunter все одно не загубить безпілотник.

"При втраті зображення пілот не втрачає орієнтацію у просторі, а бачить апарат на карті та повертається по ній додому. Так, цей апарат не виконає бойову задачу цього разу. Але він не буде втрачений, і у нього будуть ще шанси зробити це", — розповів Юрій Голик.

Ще одна перевага STING Sky Hunter – він максимально нищівний. Додаткові ураження під час детонації наносять і частини його рами, виконаної з крихкого алюмінієвого сплаву, і акумулятори, закріплені поруч з боєприпасом. Щодо батарей, то інженери передбачили для Sky Hunter додатковий запас заряду, що гарантує йому триваліший політ.

"Ми виготовляємо дрони того функціоналу, який потрібен українським військовим. Тому постійно підтримуємо зв’язок з бойовими підрозділами. Часто їхні запити підштовхують нас до нових технологічних рішень в існуючих коптерах, і до створення нових моделей. Найближчим часом невелика пробна партія таких перехоплювачів STING Sky Hunter вирушить на тести до наших нових друзів до 93 бригади", — розповів лідер команди інженерів про подальшу долю нових дронів.