Незалежна експертиза підтвердила відсутність антибіотиків в продукції ТМ "Яготинське для дітей"

Група компаній "Молочний альянс" отримала результати експертиз зразків продукції ТМ "Яготинське для дітей" від двох незалежних лабораторій. Висновки обох дослідницьких установ виявилися ідентичними: вмісту антибіотиків в продукції дитячого молочного харчування, яке випускається під ТМ "Яготинське для дітей", — немає!

Після публікації УНН щодо виявлення в продукції ТМ "Яготинське для дітей" антибіотиків технологами ГК "Молочний альянс" було відібрано та направлено на проведення експертизи наступні позиції молочної продукції дитячого харчування:

- Йогурт з наповнювачем "малина-шипшина" 3,2% жиру, скляна пляшка 200 гр.

- Молоко коров"яче питне стерилізоване 3,2% жиру вітамінізоване, скляна пляшка 200 гр.

- Молоко коров"яче питне стерилізоване 3,2% жиру вітамінізоване, тетра-пак 500 гр.

Дослідження продукції проводили відразу дві незалежні лабораторії всеукраїнського значення, які акредитовані за сертифікатом стандарту ЄС. Це Регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини в Київській області при Головному управлінні Держпродспоживслужби в Київській області та Науково-дослідний центр випробувань продукції Державного підприємства "Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (ДП "Укрметртестстандарт").

"Хочу підкреслити, що на проведення дослідження ми надали також, і зразки продукції ТМ "Яготинське для дітей", з тієї самої партії, з якої для дослідження відбирали Громадська організація "Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів "Споживча довіра" разом з ІА УНН. І в яких вони нібито знайшли антибіотик. Ми мали в наявності контрольні зразки цих позицій продуктів, тому подали їх на експертизу до незалежних акредитованих лабораторій. Дані лабораторії акредитовані Національним агентством з акредитації України на компетентність відповідно до вимог ДСТУ ISO /ІЕС 17025:2006, що відповідає вимогам міжнародного стандарту ISO /ІЕС 17025 та їх результати вимірювань визнаються в країнах ЄС. Саме тому ми довіряємо їх висновкам на 100%. Зазначу, що лабораторія ДП "Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції", в якій проводили експертизу нашої продукції ГО "Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів "Споживча довіра" разом з ІА УНН, акредитована Національним агентством з акредитації України але вона не має акредитації на компетентність відповідно до вимог ДСТУ ISO/ІЕС 17025, тому результати її вимірювань не можуть бути визнані в країнах ЄС", — відзначила головний технолог ГК "Молочний альянс" Ольга Степаненко.

Обидві експертизи показали: в зразках не виявлено залишкової кількості антибіотику Хлорамфінекол для мінімальної необхідної межі визначення! Всі зразки відповідають ТУ 10.0 — 34480442-004:2012.

"Завод дитячого харчування "Яготинське для дітей", згідно норм чинного законодавства щокварталу віддає зразки кожного виду продукції на експертизу до Регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини в Київській області при Головному управлінні Держпродспоживслужби в Київській області. Експертиза є обов"язковою і проводиться за наступними показниками: мікробіологічні дослідження, на вміст токсичних елементів, пестицидів, мікотоксинів, антибіотиків, радіонуклідів. Жодного разу експертиза не виявляла наявність недопустимих хімічних елементів у складі продукції ТМ "Яготинське для дітей", — підкреслив Голова Наглядової Ради ГК "Молочний альянс" Сергій Вовченко.

Філія ПАТ "Яготинський маслозавод" "Яготинське для дітей" — одне із підприємств України, яке пройшло жорстку сертифікацію комісії Євросоюзу та отримало право на експорт продукції до країн ЄС. Ми дорожимо своєю репутацією, саме тому для нас в пріоритеті завжди стояли та будуть стояти принципи виробництва натурального молочного продукту.