Близько 70 тисяч тонн нового зерна росіяни відібрали у фермерів Луганщини і вивезли - голова ОВА

вкрадене зерно, українське зерно, комбаїн, збирання врожаю, засіяне поле, поле зерна, пшеничне поле

Російські окупанти відібрали у фермерів Луганської області і вивезли близько 70 тисяч тонн зерна нового врожаю. Через це в аграріїв не залишається врожаю для реалізації та коштів, аби розрахуватися з населенням за паї. 

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. 

За його словами, фермери регіону, навіть за відсутності більшості одиниць техніки, яку росіяни вкрали навесні, липневий врожай зібрали в оптимальні строки.

"Два найпотужніших підприємства Луганської області – ТОВ СП "Нібулон" та ПрАТ "Агротон" – майже завершили збирання врожаю. Однак зерно націоналізувало кубанське підприємство", - поінформував він. 

За оперативними даними, вже вивезено майже 70 тисяч тонн зерна нового врожаю.

У Департаменті агропромислового розвитку Луганської обласної військової адміністрації відзначають, що до початку російського вторгнення ці агроформування були найпотужнішими підприємствами регіону.

"Вони впроваджували сучасні технології, створювали для орендодавців соціальний пакет, своєчасно розраховувалися і мали найвищий рівень орендної плати. Питома вага в загальному обсязі виробництва ранніх зернових кожного із цих підприємств досягала понад 10%. Наразі окупанти відбирають в них врожаї та вивозять на Кубань", - додав Сергій Гайдай.  

Нагадаємо, Росія, Україна та Туреччина в п’ятницю, 22 липня, підпишуть угоду, запропоновану Організацією Об’єднаних Націй щодо розблокування експорту зерна з чорноморських портів України.