НБУ курс:

USD

41,44

--0,01

EUR

46,24

+0,13

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

Ціни на огірки в Україні вже на 150% вищі, ніж минулого року

Огірки
Огірки на гуртовому ринку «Шувар» у Львові. Фото: facebook.com/Shuvar

Представники тепличних комбінатів України вкотре змушені знижувати відпускні ціни на огірки. Актуальні ціни в середньому вже на 11% нижчі, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Чому дешевшають огірки

Експерти нагадують, що ще тижнем раніше ціни на огірки побили семирічний рекорд, що призвело до очікуваного спаду торгової активності.

За словами аналітиків, знижувальна цінова динаміка спровокована суттєвим збільшенням пропозиції тепличних огірків, тоді як попит з боку покупців продовжував поступово знижуватися.

"Уникнути цінового спаду тепличним комбінатам не вдалося, навіть незважаючи на значне зниження конкуренції з боку огірків із відкритого ґрунту. На даний момент цю продукцію пропонують поодинокі господарства, які відвантажують на ринок залишкові партії овочів середньої та низької якості", - підкреслюють аналітики.

Скільки просять за кілограм

За даними щоденного моніторингу проєкту, на сьогоднішній день тепличні господарства України ведуть реалізацію огірків по 40-55 грн/кг, залежно від сорту, якості та обсягів партії продукції, що пропонується.

Аналітики зауважують, що актуальні ціни в середньому вже на 11% нижчі, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

При цьому, незважаючи на чергове зниження відпускних цін тепличні огірки, на даний момент ця продукція надходить у продаж на 150% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.

Зауважимо, на початку поточного тижня на українському ринку почала дорожчати цибуля через скорочення пропозиції та дефіцит якісної продукції.