"ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ" МАЙЖЕ НА 60% ЗБІЛЬШИВ КІЛЬКІСТЬ ЗВЕРНЕНЬ ДО СУДУ НА БОРЖНИКІВ

"ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ" МАЙЖЕ НА 60% ЗБІЛЬШИВ КІЛЬКІСТЬ ЗВЕРНЕНЬ ДО СУДУ НА БОРЖНИКІВ
У 2017 році ТОВ "Чернівцігаз Збут" через зростання заборгованості клієнтів за спожитий газ вимушено було на 55% збільшити кількість звернень до суду відносно боржників.

Компанія також припинила газопостачання 579 боржників, які ігнорували численні пропозиції погашення боргу — а це на 30% більше, ніж попереднього року.

У 2017 році зростання заборгованості серед споживачів природного газу в Чернівецькій області змусило ТОВ "Чернівцігаз Збут" направити боржникам 4428 повідомлень на відключення. Загальна сума боргу отримувачів таких повідомлень досягла 40 млн грн.

 Разом із попередженнями, компанія щомісяця надавала до ПАТ "Чернівцігаз", як оператора ГРМ, доручення на відключення боржників від газопостачання. Так, за 12 місяців 579 домоволодінь буковинців було повністю від"єднано від газопостачання. Найбільшу кількість відключень проведено в Чернівцях — 153, Сокирянському районі — 113, Новоселицькому — 78, Кельменецькому — 56 та 52 у Вижницькому районі Чернівецької області.

"Нашою компанією постійно ведуться перемовини із споживачами, в яких виникла заборгованість за використане блакитне паливо. Зі свого боку ми пропонуємо реструктуризацію заборгованості, тобто сплату боргу частинами. Також направляємо досудові пропозиції, і тільки в разі відсутності діалогу із одержувачем послуги — ініціюємо відключення. Після чого вимушені звертатися до суду та виконавчих органів за стягненням заборгованості з таких споживачів" — зазначає директор ТОВ "Чернівцігаз Збут" Володимир Ляшенко.

Тільки за попередній рік газопостачальною компанією передано до суду 227 справ боржників. В результаті чого, заборгованість за надані послуги вдалося стягнути за 108 позовами, ще за 150 — очікуються рішення суду.

Варто зауважити, що для інформування клієнтів про обсяги використаного природного газу, в минулому році ТОВ "Чернівцігаз Збут" щомісячно направляло рахунки. В них передбачена вся необхідна інформація для клієнтів про те, яку суму необхідно сплатити та в які терміни