Мене лякає перспектива, що інвестфонд купить частку в компанії, - Олександр Карасьов

Олександр Карасьов, співвласник М-ТАС
Олександр Карасьов. Фото: М-ТАС

Співвласника компанії з пошиття тактичного одягу М-ТАС Олександра Карасьова непокоїть перспектива продажу частки компанії інвестиційному фонду, оскільки це може вплинути на роботу бізнесу. Про це Карасьов розповів в інтерв'ю Delo.ua.

"Мене трохи лякає перспектива, що інвестфонд купить частку в компанії й це потім вплине на роботу. В мене невеликий досвід співпраці з інвестфондами, але я бачу їх роботу приблизно так: купити частку бізнесу, розрекламувати його і продати цю частку дорожче. А я український виробник і не хочу, щоб бізнесом торгували. Мені потрібні партнери, які будуть зацікавлені в дивідендах, а не в перепродажі частки бізнесу. Кожен перепродаж це шок для бізнесу, тому я дуже обережно ставлюся до таких кроків", - сказав бізнесмен.

Він зауважив, що можливістю купити частину в бізнесі M-TAC цікавилась компанія Dragon Capital. При цьому Карасьов вважає, що  його компанія зможе відновитися після руйнувань внаслідок ракетного удару в січні за 2-3 роки без залучення додаткових коштів від інвесторів. 

Зараз певну частку в статутному капіталі M-TAC має компанія Orexim Invest, котра після руйнувань у січні 2024 року надала M-TAC допомогу у розмірі 20% від збитків компанії. Але за словами Карасьова це не привело до збільшення частки Orexim Invest в статутному капіталі його компанії.

Ракетний обстріл росіян знищив виробничі потужності виробника тактичного одягу M-TAC

Через ракетний обстріл 2 січня в Києві були знищені складські потужності та річний запас матеріалів виробника тактичного одягу M-TAC. В компанії тоді заявили, що будуть змушені відправити свій персонал в неоплачувану відпустку, а також не виключили можливість звільнення частини працівників. 

M-TAC - український бренд тактичного одягу заснований у 2014 році  Олександром Костильовим та Денисом Головком. Продукцію цього бренду під час повномасштабної війни носили Президент Володимир Зеленський та Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. За даними ЗМІ виторг компанії у 2022 році склав 600-650 млн гривень. 

Про роботу M-TAC після ракетної атаки, специфіку роботи в індустрії тактичного одягу, роботу на ринку ЄС, а також боротьбу з підробками читайте в інтерв'ю Олександра Карасьова на Delo.ua.