Внаслідок ракетного обстрілу знищені виробничі потужності виробника тактичного одягу M-TAC в Києві

Російські ракети знищили виробництво популярного бренду тактичного одягу
Фото: M-TAC

Через ракетний обстріл 2 січня в Києві знищені виробничі потужності виробника тактичного одягу M-TAC в Києві. Про це йде мова в повідомленні компанії. 

"В звʼязку з масовою терористичною ракетною атакою на Київ виробничі потужності та складські приміщення М-Тас були пошкоджені/знищені. Після встановлення ступеня пошкоджень і нанесених втрат, буде розпочато відправку наявних товарів та/або повернення коштів. Приносимо щирі вибачення за тимчасові незручності та дякуємо за вашу підтримку та розуміння", - сказано в повідомленні.

M-TAC - український бренд тактичного одягу заснований у 2014 році  Олександром Костильовим та Денисом Головком. Продукцію цього бренду під час повномасштабної війни носили Президент Володимир Зеленський та Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. За даними ЗМІ виторг компанії у 2022 році склав 600-650 млн гривень. 

Масована ракетна атака 2 січня

Зранку 2 січня російські військові здійснили масовану ракетну атаку на українські міста. В Києві внаслідок атаки були пошкодження житлових будинків та комунікацій у 9 районах. В деяких районах столиці не було світла та води. Вже о 12:00 енергетикам вдалося заживити об'єкти "Київводоканалу" та відновити Київський енерговузол.

Внаслідок російської атаки у Києві загинуло 2 особи, ще двоє людей загинули в Київській області. Також окупанти завдали ракетного удару по центру Харкова, внаслідок атаки постраждало понад 40 осіб, в тому числі одна особа загинула.

Крім того, за даними Харківської ОВА артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини, зокрема: Козача Лопань Харківського району; Вовчанськ, Бударки Чугуївського району; Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп'янського району.

Авіаційних ударів російські війська завдали в районі Малої Вовчі та Охрімівки Чугуївського району; Петропавлівки, Кучерівки Куп'янського району; Чернещини Ізюмського району.  Також 2 січня ЗСУ відбили 7 атак ворога біля Синьківки та Петропавлівки Куп'янського району.

За даними "Укренерго" внаслідок атаки було знеструмлено понад 250 тисяч споживачів та пошкоджені електромережі в Києві та області. Проте графіки відключень електроенергії не застосовувались.

За інформацією Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного під вранці 2 січня російські військові випустили по Україні 99 ракет та дронів. Сили протиповітряної оборони України збили 72 повітряні цілі, в тому числі ракети "Калібр" та "Кинжал".