НБУ курс:

USD

41,25

--0,08

EUR

43,56

--0,13

Наличный курс:

USD

41,60

41,55

EUR

44,05

43,81

Ресторатори звернулися до прем'єра Шмигаля з проханням дозволити працювати після 23:00

Фото: Delo.ua
Фото: Delo.ua
Українська ресторанна асоціація закликає дозволити бізнесу функціонувати без невиправданих заборон
Відкрийте нові горизонти для вашого бізнесу: стратегії зростання від ПриватБанку, Atmosfera, ALVIVA GROUP, Bunny Academy та понад 90 лідерів галузі.
12 грудня на GET Business Festival дізнайтесь, як оптимізувати комунікації, впроваджувати ІТ-рішення та залучати інвестиції для зростання бізнесу.
Забронировать участие

Засновники Української ресторанної асоціації Сергій Трахачов та Софія Коломицева за підтримки колег з усієї країни адресували відкритий лист прем'єр-міністру Денису Шмигалю. В ньому вони закликають владу дати відповіді на питання бізнесу у зв'язку з рішенням Кабінету міністрів України заборонити роботу закладів громадського харчування з 23:00 до 7:00.  

Delo.ua нижче приводить текст звернення без змін. 

По-перше, якщо основною причиною запровадження даної заборони є намагання припинити порушення встановлених карантинних норм і правил нічними клубами, то чому вона поширюється на всі заклади громадського харчування? Невже, за аналогією, будь-яка діяльність має бути заборонена чи обмежена, якщо незначна кількість її представників порушує закон?

По-друге, якщо така заборона була введена, тому чому саме для всіх регіонів України, адже епідеміологічна ситуація в кожному регіоні різна? Як приклад можна привести Дніпропетровську, Запорізьку, Кіровоградську, Миколаївську, Полтавську, Сумську, Херсонську, Хмельницьку та Черкаську області, в яких кількість хворих, згідно офіційних даних обліковується десятками, а не сотнями чи тисячами.

По-третє, невже доведено, що ризик поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 в закладах громадського харчування з 23-ї та до 7-ї години, є значно вищим ніж в інший час доби?

І, по-четверте, невже ризик поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 змінюється чи залишається високим в закладах громадського харчування різний час доби, навіть при дотриманні ними всіх встановлених норм та вимог щодо їх діяльності в період карантину, в тому числі й тих, що передбачені в Тимчасових рекомендаціях щодо організації протиепідеміологічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину в зв'язку з поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених Постановою Головного санітарного лікаря України № 32. 

"Ми з впевненістю можемо сказати, що ресторанний бізнес з початком карантину відчутно постраждав. Тож просимо владу виважено підходити до кожного рішення та допомагати сфері пройти цей складний період. Ми не вимагаємо фінансової підримки, та закликаємо дозволити функціонувати без невиправданих заборон", — коментують лист засновники Української ресторанної асоціації Сергій Трахачов та Софія Коломицева.

Нагадуємо, що сьогодні, 15 липня, біля Кабінету міністрів України власники барів та ресторанів зі стільцями і диванами влаштували пікет.