Uklon почав пропонувати маршрути, де треба пройтися пішки

Uklon
Фото: Uklon

Компанія Uklon запровадила у своєму застосунку виклику таксі функцію пропозиції маршрутів з пішою частиною. Як ідеться у її повідомленні, під час створення замовлення користувачу пропонується альтернативний варіант маршруту, де потрібно трохи пройти від авто до місця призначення пішки, тим самим зекономивши час та вартість замовлення.

Новий функціонал доступний поки що лише в Києві. Перед тим, як запропонувати його користувачу, сервіс перевіряє пропозицію, аби переконатись, що зазначений маршрут є доцільним, тобт пройтися до фінальної точки буде швидше і вигідніше, аніж об’їхати.

Максимальна відстань, яку користувачу пропонується пройти пішки – 500 м. Якщо ж уся дальність поїздки (від місця посадки до фінальної точки) складає менш як 2000 м, тоді пішохідні маршрути не пропонуватимуться.

"Ми спостерігаємо за локальною транспортною ситуацією і відповідно до цього робимо все, щоб запропонувати нашим користувачам опції, які вирішуватимуть їхні потреби. Спираючись на безліч даних, ми можемо прогнозувати, що в деяких ситуаціях (як от затори, незручне розташування тощо) трохи пройтися до фінальної точки буде швидше і дешевше", – зазначив заступник керівника компанії з питань даних та досліджень Володимир Андрієнко.

Як працює виклик таксі з пішою частиною

Під час оформлення замовлення у застосунку Uklon та при умові наявності альтернативного пішохідного шляху з'явиться опція "Трохи пройти". Натиснувши на неї, слід обрати один з двох запропонованих варіантів поїздки – доїхати до кінцевої точки чи пройти частину шляху пішки. Обравши другий варіант, маршрут перебудується.

Після успішного завершеного замовлення відкриється екран із пропозицією побудувати піший маршрут від точки висадки з авто до кінцевої точки маршруту за допомогою додатків-мап.

При цьому функціонал пропонування пішохідних маршрутів буде доступний лише при розрахунку вартості замовлення, а при змінах в активному замовленні вони вже будуть недоступні.

Нагадаємо також, що в грудні Uklon запровадив кур'єрську доставку на мототранспорті для бізнесу. Послугу теж спершу запустили лише в Києві, але у майбутньому компанія пообіцяли розглянути розширення географії.