НБУ курс:

USD

41,18

--0,02

EUR

45,24

+0,02

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,80

45,65

"Укрпошта" планує доставляти товари з Amazon та інших найбільших маркетплейсів: що відомо

"Укрпошта" планує доставляти товари з Amazon та інших найбільших маркетплейсів: що відомо
Фото: Freepik

АТ "Укрпошта" веде переговори з поштовою службою США USPS. У разі підписання угоди, компанія доставлятиме до України товари з Amazon та інших найбільших маркеталейсів.

Про це заявив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він розповів, що нещодавно повернувся зі США, де проводив переговори з  поштовою службою США USPS, яка надає послуги з обробки та доставки пошти фізичним та юридичним особам на території країни та за її межами.

"Щойно нам вдасться укласти угоду, Amazon відкриється для України", - запевнив Смілянський.

За його словами угода може запрацювати вже 2025 року.

"За дрібними пакетами ми вже досягли домовленості з USPS щодо посилок, я розраховую досягти результату до 1 січня. Мені хотілося б щоб у 2025 році ця угода вже працювала. В ідеалі, звичайно, було б добре укласти цю угоду в листопаді, щоб була можливість технологічно підготуватися. Тому такі плани є, і робота за цим напрямом триває", - наголосив очільник "Укрпошти".

Він додав, що угода відкриє можливість для виходу в Україну великих маркетплейсів, які наразі недоступні, адже USPS працює з ними усіма.

"Чому ми шукаємо таких потужних партнерів та працюємо над угодами в інших країнах? Тому, що як тільки вони стають нашими партнерами, одразу можна йти до найбільших маркетплейсів у їхніх країнах та говорити з ними про чудові можливості нарощувати обсяги продажу, відправляючи товари до України з "Укрпоштою", - пояснив Смілянський.

Нагадаємо, "Укрпошта" ухвалила рішення про збереження тарифів на доставку, як мінімум, до кінця 2024 року. Також протягом жовтня компанія повністю перейде на автоматизоване сортування посилок, що має зменшити терміни доставки.