В Києві нагородили "Героїв малого бізнесу". Розповідаємо, кого саме, за що і чим

В Києві нагородили "Героїв малого бізнесу". Розповідаємо, кого саме, за що і чим
7 серпня відбулася урочиста церемонія нагородження премією "Герої малого бізнесу 2021". На церемонію прибули понад 130 учасників — представники малого та середнього бізнесу з усієї країни і, звісно, Delo.ua. Розповідаємо, що там відбувалося
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

7 серпня у приміщенні київського Premier Palace Hotel відбулася урочиста церемонія нагородження премією "Герої малого бізнесу 2021". На церемонію прибули понад 130 учасників — представники малого та середнього бізнесу з усієї країни. 

Переможців обирали в 11 номінаціях: "Молодий підприємець", "Роботодавець року", "Системний бізнес", "Справа життя", "Добра справа", "Інновації заради майбутнього", "Спадщина і традиції", "Ветеранський бізнес", "Здорова нація", "Made in Ukraine" та "Гран-прі". 

Члени журі — авторитетні представники середнього бізнесу. Серед них: 

  • IT підприємець, засновник компанії "UATECH" Дмитро Волконський;
  • Засновник "Укр-Китай Коммунікейшин" та акціонер "Meest China" В'ячеслав Лисенко;
  • Співвласниця "Арсенал Страхування" Марина Авдєєва;
  • Керуючий партнер компанії "MEGOGO", співзасновник "UMa & UMi" Федір Дроздовський;
  • Генеральний директор Carlsberg Ukraine Євген Шевченко;
  • Генеральний директор Холдингу охоронних підприємств "ШЕРИФ" Дмитро Стрижов;
  • Співвласниця і CЕО "Stekloplast", співзасновниця і віце-президентка СУП Наталія Єремєєва;
  • Засновниця холдингу "Асторг" та "Фудмама" Наталія Шмигельська;
  • Засновник компанії "Karabas" Максим Плахтій;
  • Засновник та CEO мережі бізнес-просторів Creative States Ілля Кенігштейн, та інші відомі представники українського бізнесу. 

Як відбирали фіналістів

За умовами конкурсу, взяти участь у ньому могли  підприємці або власники малого бізнесу, ті, хто бере активну участь у розвитку й управлінні свого бізнесу, бізнеси, які знаходяться на території України (в одній з 24 областей або в Автономній Республіці Крим), а також компанії, у власників яких та власне бізнесу немає податкових заборгованостей і є схвальні відгуки в соціальних мережах або медіа. І, звичайно, ті, хто прагне заявити про свій бізнес на всю країну.  

"У результаті ми отримали 4023 заявки. Цим учасникам ми надіслали перше завдання — заповнити анкету та підписатися на наші соцмережі, після чого у нас залишилося вже 1334 учасники. Фінальне завдання передбачало підготовку ролику про свій бізнес. Його виконали 104 учасника конкурсу. Саме за ці бізнеси в червні місяці почалося голосування",  — розповідає автор проєкту Костянтин Карпушин.

За його словами, оцінювалися учасники наступним чином: 30% складала частка онлайн голосування за профіль учасника і 70% — частка журі. Кожен учасник оцінювався у тій номінації, в якій він подавав заявку. Але для підвищення конкуренції в деякі номінації організатори премії додавали учасників. Відтак, в кожній номінації вийшло три фіналісти. 

Хто переміг у номінаціях

  • У номінації "Молодий підприємець" переможцем стала Force Group — компанія, що займається перекладацькою діяльністю та перевезеннями;
  • У номінації "Роботодавець року" перемогла компанія "Евроком Компонентс", що займається поставками електронних компонентів відомих брендів зі складів США, Європи та Азії, а також виробництвом друкованих плат і виготовленням LED-світильників;
  • У номінації "Системний бізнес" переможець — "Блу Оушен Солюшинс", компанія, що виготовляє екологічні товари масового використання для сегмента HoReCa;
  • У номінації "Справа життя" перемогла Stud-Point — компанія, що займається організацією кар'єрних подій для працевлаштуванням студентів;
  • Переможець номінації "Добра справа" — компанія "Екопроєкт Альтпапір", що впроваджує тренд "Зеленого офісу" у бізнес сегменті; 
  • В номінації "Інновації заради майбутнього" перемогла IT-компанія "АБМ РІНКАЙ", що займається рішеннями для транспортної логістики;
  • Переможець номінації "Спадщина і традиції" — центр вивчення генеалогії "Пращур";
  • У номінації "Ветеранський бізнес" перемогла туристична компанія Tourclub Сергія Вікарчука; 
  • Переможець у номінації "Здорова нація" — медична компанія "Центр стимуляції мозку"
  • Переможець "Made in Ukraine" - компанія Delamark, яка є одним з лідерів українського ринку з виробництва безпечної побутової хімії та засобів особистої гігієни;
  • Гран-прі Премії отримало соціальне підприємство "Дивогра" — компанія, що займається видавництвом ігор та посібників, та розробкою іграшок для розвитку і реабілітації мовлення.

"У цьому проєкті перемогли супергерої, і їх імена ви вже дізналися, але проєкт ми задумували для героїв малого бізнесу, тому кожен з присутніх сьогодні переможець!" — підсумував урочисту церемонію Костянтин Карпушин.

Що отримали переможці 

За словами організаторів премії, для кожного з номінантів участь у "Герої малого бізнесу" — не лише можливість для нетворкінгу, а й спосіб розширити та масштабувати свій проєкт. Тому серед призів стратегічна сесія з керуючим партнером компанії A1 Consulting Володимиром Чижиковим; можливість обрати ментора/радника з потрібною експертизою в бізнесі та представити свій проєкт у Клубі Інвестицій Young Business Club.

Крім цього, організатори пропонують переможцям можливість просування та висвітлення діяльності свого бізнесу через соціальні мережі організаторів та партнерів та відвідати й особисто зустрітися з керівництвом і вивчити досвід однієї з провідних компаній України.

"Також ми пропонуємо переможцю відвідати Велику зустріч міжнародного закритого клубу для молодих підприємців Young Business Club в одному з 8 філіалів: Київ, Лондон, Нью-Йорк, Дубаї, Маямі, Харків, Львів, Одеса. І урочисту подію — 5-річницю Young Business Club у Києві",  — розповів ведучий заходу Юрій Пословський, СЕО Young Business Club та співзасновник проєкту "Герої малого бізнесу".