НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Revolut планує запустити власний стейблкоїн

Revolut планує запустити власний стейблкоїн
Фото: ua.depositphotos.com

Британський необанк Revolut з українським корінням має намір випустити власний стейблкоїн на тлі зростаючої конкуренції на цьому ринку. Про це повідомляє CoinDesk з посиланням на власні джерела.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Прессекретар Revolut, відповідаючи на питання про стейблкоїни, зазначив, що компанія прагне розширити свою криптовалютну пропозицію, дотримуючись вимог для створення безпечного середовища для користувачів. 

"Криптовалюта є важливою частиною нашої віри в банкінг без кордонів, і ми маємо чітку місію стати найбезпечнішим і найдоступнішим провайдером послуг з криптовалют", — зазначив представник компанії в електронному листі.

Додамо, що Revolut вже кілька років надає можливість купувати та продавати криптовалюту через свій застосунок і в травні 2024 року запустив автономну криптовалютну біржу для досвідчених трейдерів.

Про  Revolut 

Revolut — це міжнародний фінансовий сервіс, заснований у 2015 році. Компанія пропонує широкий спектр фінансових послуг, включаючи безкоштовні банківські рахунки, обмін валют, інвестиції, криптовалюту та страхування. Revolut відзначається інноваційним підходом до банківських послуг, завдяки якому зуміла завоювати популярність у багатьох країнах світу.

Засновниками Revolut є Микола Сторонський і Владислав Яценко. Владислав Яценко, українець, є технічним директором компанії, а Микола Сторонський виконує роль генерального директора.

Revolut отримав ліцензію від Британського регулятора фінансових послуг, Управління фінансового нагляду (FCA), у 2016 році. Ця ліцензія дозволила Revolut надавати фінансові послуги у Великій Британії та розширити свою діяльність на інші ринки.

Фото: ua.depositphotos.com