Ціна на нафту різко впала до рівня 2021 року

нафта, ціни, ринок, барель
Ціна на нафту впала до найнижчого рівня за 15 місяців

20 березня ціна на нафту впала до найнижчого рівня за 15 місяців через побоювання рецесії, яка може призвести до зниження попиту на пальне.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Ціна на нафту марки Brent впала на 2,32 долара, або 3,2%, і становить 70,65 долара за барель. Минулого тижня вартість Brent впала майже на 12%. Це - найнижчий показник з грудня 2021 року, повідомляє Reuters.

Ціни на нафту West Texas Intermediate були 64,59 долара за барель. Падіння складає 2,15 долара, або 3,2%. Минулого тижня контракт впав на 13%, що стало найбільшим тижневим падінням з квітня минулого року.

Зниження ціни на нафту все таки відбулося, незважаючи на історичну угоду, згідно якої найбільший швейцарський банк UBS купив другий кредитор країни Credit Suisse, намагаючись зупинити поширення банківської кризи.

Після цього оголошення, Європейський центральний банк та інші великі банки пообіцяли підвищити ліквідність ринку та підтримати інші банки.

"Ринкова увага зосереджена на поточній нестабільності банківського сектора. Майбутня зустріч ОПЕК є ще одним потенційним каталізатором для перспектив ринку. Подальший ризик зниження цін збільшує ймовірність того, що ОПЕК скоротить видобуток, щоб підтримати ціни", — сказав Баден Мур, керівник відділу досліджень сировинних товарів Національного австралійського банку.

Очікується, що Федеральна резервна система США 22 березня підвищить процентні ставки на 25 базисних пунктів, незважаючи на недавні потрясіння в банківському секторі.

Попри це, експерти очікують, що середня ціна Brent підніметься до 94 доларів за барель протягом наступних 12 місяців і 97 доларів у другій половині 2024 року.

Ціна нафти марки Brent впала нижче за 79 доларів за барель вперше з 10 січня. Нафта почала дешевшати на тлі краху американських Silicon Valley Bank і Signature Bank, що стало найбільшим потрясінням для фінансової системи США з часів фінансової кризи 2008 року.