НБУ курс:

USD

41,44

-0,00

EUR

46,24

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,73

41,65

EUR

46,60

46,46

ООН планує розширити енергетичну підтримку України і закупити нове обладнання

ООН планує розширити енергетичну підтримку України і закупити нове обладнання
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

В ООН працюють над закупівлею додаткового великогабаритного енергетичного обладнання для України, повідомила помічниця Генерального секретаря ООН і директор Кризового бюро ПРООН Шоко Нода.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Завдяки Програмі розвитку ООН (ПРООН), вже вдалося забезпечити стабільний доступ до електроенергії для понад 6 мільйонів українців. Наразі організація зосереджена на розширенні підтримки шляхом закупівлі нового обладнання.

Шоко Нода зазначила, що ініціатива "Відновлення зеленої енергетики" допомагає у відновленні інфраструктури та сприяє переходу України до стійкої "зеленої" енергетики.

Одними з головних досягнень вона назвала встановлення газових та сонячних електростанцій, автотрансформаторів і генераторів. Крім того, ООН спільно з Міністерством енергетики України розпочали ініціативу Build Back Greener.

Також було наголошено, що на червень 2024 року через російські атаки зруйновано 80% теплових та третину гідроенергетичних потужностей України. ООН завершує оцінку гуманітарних, економічних і соціальних наслідків енергетичної кризи, результати якої очікуються у вересні 2024 року.

Додамо, що в моніторинговій місії ООН вважають, що дефіцит електроенергії в Україні внаслідок російських атак на її енергетичну інфраструктуру може призвести до відключень світла взимку тривалістю від 4 до 18 годин на добу.

Варто зауважити, Група "Нафтогаз" також посилює співпрацю з ПРООН щодо енергетичної безпеки та проходження опалювального сезону 2024/2025, зокрема в питанні закупівлі газопоршневих установок.

Джерело фото: ua.depositphotos.com