НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Українські військові не отримали гуманітарної допомоги на понад 170 млн грн

Українські військові не отримали гуманітарної допомоги на понад 170 млн грн
Фото: ua.depositphotos.com

За результатами спільних внутрішніх аудитів з березня по липень 2024 року Міністерство оборони України у співпраці з Державною митною службою виявили потенційні ризики незаконного використання гуманітарної допомоги на суму 171,78 млн грн.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомили у Міноборони.

Як передає Держмитслужба, для потреб ЗСУ через митний контроль пройшли:

  • 424 одиниці транспортних засобів; 
  • 476,23 тонн товарів різних найменувань без зазначення вартості; 
  • 6,2 тонни продуктів харчування та пластикових гранул.

Проте у відомстві не змогли підтвердити факт отримання цієї номенклатури військовими підрозділами.

Міноборони направило відповідні повідомлення до правоохоронних органів для оцінки правомірності дій окремих посадових осіб за ознаками незаконного збагачення, привласнення майна та зловживання службовим становищем.

За даними фактами триває розслідування.

У Міноборони нагадали, що відомство тісно співпрацює з Держмитслужбою, що дозволило забезпечити належні механізми контролю за надходженням до військових частин гуманітарних вантажів.

"Це надає можливість оперативного обміну інформацією щодо підтвердження отримання військовими формуваннями таких товарів і виявлення ризикових митних оформлень", - йдеться в повідомленні пресслужби.

Водночас нещодавно повідомлялося, що з початку 2024 року закупівельна агенція Міністерства оборони України "Державний оператор тилу" продемонструвала значну економію державних коштів – ДОТ вдалося заощадити 16,2 мільярди гривень. Агентство зекономило таку значну суму завдяки відкритим і конкурентним торгам у процесі державних закупівель.

Фото: ua.depositphotos.com