В усіх українських школах з'явиться охорона

В усіх українських школах з'явиться охорона
В українських школах з'явиться охорона

Міністерство внутрішніх справ оголосило про початок впровадження програм та заходів, спрямованих на створення безпечного освітнього середовища для всіх дітей. Вирішено запровадити у навчальних закладах країни спеціальних працівників поліції, які будуть відповідати за безпеку дітей.

Про це повідомив міністр МВС Ігор Клименко.

Згідно із його заявою, відбір фахівців для цієї служби проводитиметься через конкурс, а обрані кандидати пройдуть ретельну перевірку та медичний огляд.

Після спеціалізованого навчання, поліцейські повинні бути готовими до різних ситуацій, які можуть виникати у дитячому суспільстві.

Зазначається, що важливим етапом безпеки у школах є посилення пропускного режиму. Тому, у кожному освітньому закладі буде встановлено металошукачі та рамки для підвищення рівня безпеки.

За словами Клименка, дана програма розпочнеться вже найближчим часом.

На даний момент, 70% навчальних закладів України вже обладнані тривожними кнопками та користуються підтримкою поліції охорони.

В МВС додали, що цей комплекс заходів дозволить забезпечити максимальний рівень безпеки для дітей у навчальних закладах.

Також додамо, що війна в країні значною мірою вплинула но можливість дітей отримувати якісну освіту. Часто діти змушені кілька годин проводити у сховищах через загрози обстрілу, тому 30 листопада Міністерство освіти й науки України підписало меморандум з ЮНІСЕФ щодо створення нових стандартів для укриттів у школах і дитячих садочках.