НБУ курс:

USD

41,18

--0,02

EUR

45,24

+0,02

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,80

45,65

ДТЕК збудує на Київщині установку зберігання енергії потужністю 20 МВт

ДТЕК збудує на Київщині установку зберігання енергії потужністю 20 МВт
Фото: ДТЕК Київські регіональні електромережі / facebook

У місті Богуслав Обухівського району Київської області планується будівництво установки зберігання енергії потужністю до 20 МВт. Відповідний дозвіл на це дала Богуславська міська рада.

Про це йдеться на сайті Богуславської міської громади.

"Виконавчий комітет Богуславської міської ради доводить до відома, що, відповідно до рішення Богуславської міської ради від 25 вересня 2024 року № 4015–70–VІІІ, земельну ділянку орієнтовною площею 0,50 га планується відвести в оренду ПрАТ "ДТЕК Київські регіональні мережі" для будівництва установки зберігання енергії потужністю 20 МВт", - йдеться в повідомленні.

Мета будівництва полягає в можливості виконувати автоматичне регулювання частоти в об’єднаній енергосистемі України задля уникнення введення графіків аварійних відключень споживачів. Зокрема, будівництво системи накопичення дозволить знизити обсяг коливань і аварійних відключень та вірогідність системних аварій (блекаутів).

Громадян, які мають городи на даній території, попросили звільнити земельні ділянки після збору урожаю.

ДТЕК інвестує €140 млн у будівництво установок зберігання енергії

У вересні компанія ДТЕК оголосила про інвестицію 140 мільйонів євро у будівництво установок зберігання енергії загальною потужністю 200 МВт. Проєкт спрямований на зміцнення енергетичної безпеки України та створення "зеленої" енергетичної системи.

За планом, установки будуть введені в експлуатацію до вересня 2025 року та надаватимуть допоміжні послуги для стабілізації енергосистеми через співпрацю з "Укренерго". Об'єкти будуть розподілені по всій країні, що підвищить їхню ефективність та надійність.

Додамо, що 22 серпня ДТЕК спільно з іншими учасниками енергетичного ринку переміг в аукціоні "Укренерго". Це відкриває нові можливості для розвитку ринку установок зберігання енергії та будівництва додаткових балансуючих потужностей, які допоможуть стабілізувати роботу енергосистеми.