НБУ курс:

USD

41,28

+0,03

EUR

45,71

+0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

Міноборони впровадило новий механізм закупівель електроенергії для ЗСУ

Міноборони впровадило новий механізм закупівель електроенергії для ЗСУ
Ілюстрація: freepik

Міністерство оборони України оголосило про запровадження нових прозорих і чітких правил закупівлі електроенергії для Збройних сил України та Державної спеціальної служби транспорту. 

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Нові правила встановлені наказом № 651, розробленим у співпраці з Міністерством економіки.

Згідно з повідомленням, основна мета введених змін – забезпечити ефективне і прозоре проведення закупівель через відкриті тендери в електронній системі.

Учасники мають подати документи, що підтверджують їх компетентність, досвід у постачанні електроенергії, а також надавати банківські гарантії для забезпечення своїх пропозицій та виконання договорів.

Що передбачає новий наказ про закупівлю електроенергії

Згідно з наказом, закупівля електроенергії має проводитися на підставі рекомендацій, затверджених Міністерством економіки, та з використанням розробленої тендерної документації.

Наказ, зокрема, передбачає:

1. Відкриті тендери через електронну систему закупівель з дотриманням принципів прозорості та недискримінації учасників.

2. Учасники тендерів повинні подати документи, що підтверджують їхню компетентність та наявність досвіду у постачанні електроенергії.

3. Учасники зобов’язані надавати банківські гарантії для забезпечення тендерних пропозицій та виконання договорів, що забезпечує надійність постачальників.

4. До участі в тендерах не допускаються компанії з Росії, Білорусі та Ірану, що є важливим кроком у посиленні безпеки країни.

У відомстві наголосили, що у разі виявлення порушень або зловживань під час закупівель, громадяни можуть повідомити Управління внутрішньої безпеки Міноборони за телефонами: +38(044)293-60-44 або +38(067)175-14-79.

Додамо, 11 вересня "Державний оператор тилу" (ДОТ) презентував DOT-Chain – інноваційну ІТ-систему для управління тиловими потребами ЗСУ.