НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

На Вінниччині впроваджують систему розумного обліку газу

На Вінниччині впроваджують систему розумного обліку газу
Фото: пресслужба Vodafone

Розумний облік газу (Smart gas metering) стає доступний мешканцям Вінницької області. Система дозволяє спростити та зробити більш ефективною взаємодію між державою, операторами ГРМ, постачальниками газу та споживачами.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба мобільного оператора Vodafone.

Зазначається, що даний проєкт запущено у співпраці Vodafone з постачальником обладнання"БТК-Центр Комплект" та оператором газорозподільчої системи у Вінницькій області ТОВ "Газпостачсервіс".

Як повідомляється, на Вінниччині застосовуються smart лічильники газу Pietro Fiorentini, які працюватимуть на базі NB-IoT мережі Vodafone і використовуватимуться для автоматизованої передачі даних про споживання газу до центральної системи обліку.

У Vodafone наголошують, що використання розумних лічильників спрощує процес моніторингу та виставлення рахунків, знижує ризик помилок, зменшує витрати на обслуговування та підвищує енергоефективність.

Крім того, розумний облік газу дозволяє аналізувати та прогнозувати споживання газу, планувати фінанси та необхідні ресурси.

Фото: пресслужба Vodafone

"Нова система дозволить зменшити навантаження на сервісно-абонентські служби. Важливою є також можливість дистанційного моніторингу споживання заміськими чи орендними домоволодіннями та дистанційна діагностика у випадку проблем", - підкреслюють у Vodafone.

Там додають, що пристрої на технології NB-IoT споживають дуже мало енергії, що дозволяє їм працювати від батареї протягом кількох років без необхідності частих замін.

Фото: пресслужба Vodafone

Оператор газорозподільчої системи у Вінницькій області ТОВ "Газпостачсервіс" отримає доступ до web-кабінету з інформацією щодо комерційного використання газу, зручний інструмент для планування та аналітики, а також можливість автоматичного завантаження даних у свої інформаційні бази та системи.

"Технологія NB-IoT забезпечує надійний зв'язок навіть у важкодоступних місцях, навіть таких як підвали або підземні паркінги. Мережа, спроєктрована спеціально для Інтернету речей, підтримує велику кількість одночасно підключених пристроїв, що робить цю технологію ідеальною для масового розгортання, як у міських умовах, так і на великих промислових об'єктах", - підкреслюють у Vodafone.

ДОВІДКА:

Про Vodafone

Vodafone – одна з найбільших світових телекомунікаційних компаній, що надає широкий спектр послуг, зокрема мобільний голосовий зв'язок, передачу даних, обмін повідомленнями, фіксований інтернет і кабельне телебачення. Оператор працює в 15 країнах та має партнерські угоди з операторами 45 країн. 

Vodafone Україна – українська телеком компанія, що надає послуги швидкісного інтернету 3G і 4G, фіксованого зв’язку та інтернету. В Україні послугами Vodafone користуються 15,8 млн клієнтів. З грудня 2019 року Vodafone Україна входить до складу NEQSOL Holding.

Про NEQSOL Holding

NEQSOL Holding – це диверсифікована група компаній, що працюють в енергетичній, телекомунікаційній, високотехнологічній і будівельній галузях.

Група компаній працює у Нідерландах, Великій Британії, США, Туреччині, Азербайджані, Україні, Грузії, Казахстані та ОАЕ.

Наприкінці 2020 року у зв'язку з планами щодо подальшого розвитку бізнесу в Україні холдинг відкрив представництво в Україні.

Які ціни на газ діятимуть

Нагадаємо, 23 серпня Кабінет міністрів продовжив дію тарифі на газ для побутових споживачів та виробників тепла для населення до весни наступного року.

Як зазначили у "Нафтогазі", кубометр газу для населення й надалі коштуватиме 7,96 гривні (з ПДВ, базовий "фіксований" тариф), для виробництва теплової енергії для населення – 7,42 гривні, для виробництва теплової енергії для бюджетних установ – 16,39 гривні, для виробництва електроенергії у конденсаційному циклі – 10,5 гривні, а для виробництва електроенергії у теплофікаційному циклі – 16,5 гривні.