НБУ курс:

USD

41,23

+0,01

EUR

44,91

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,49

41,42

EUR

45,45

45,30

"Нафтогаз" закуповує газ на внутрішньому ринку: скільки придбали

"Нафтогаз" закуповує газ на внутрішньому ринку: скільки придбали
Фото: naftogaz.com

Група Нафтогаз продовжує закуповувати газ, який пропонують приватні видобувники у 2024 році. Компанія вже придбала на внутрішньому ринку понад 800 млн куб. м палива. 

Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов.

За його словами, він зустрівся із представниками українських видобувних компаній.  Під час зустрічі обговорювався план на наступний рік і спільне бачення подальшого розвитку українського енергетичного ринку.Йшлося також і про стале проходження опалювального сезону 2024/2025. 

Очільник "Нафтогазу" переконаний, що збільшення видобутку газу допоможе зберегти енергетичну незалежність України та сприятиме її економічному відновленню.

Чернишов зауважив, що попри війну "Нафтогаз" покращив показник видобутку блакитного палива на 7%.

"І я з впевненістю можу сказати, що план буде перевиконано, бо рік ще триває. Проте загальний результат залежить від усіх підприємств, які працюють в країні. Тому ми і надалі готові викупати газ по конкурентній ціні", – зазначив  Чернишов. 

Він подякував приватним компаніям за внесок у підготовку до складного опалювального сезону.

"Завдяки нашій ефективній співпраці ми впевнено входимо в цю зиму", – резюмував Чернишов. 

Нагадаємо, компанії Групи “Нафтогаз” у січні - вересні 2024 року видобули понад 11 млрд кубометрів газу, що на 0,7 млрд кубометрів більше порівняно з аналогічним періодом 2023 року.

"Нафтогаз України" планує забезпечити проходження зими за рахунок власних ресурсів. Крім того, компанія має резерв газу, придбаного за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).