НБУ курс:

USD

41,35

--0,10

EUR

46,15

--0,09

Готівковий курс:

USD

41,73

41,67

EUR

46,62

46,50

Оголошено конкурс на посади трьох незалежних членів наглядової ради "Укренерго"

Оголошено конкурс на посади трьох незалежних членів наглядової ради "Укренерго"
Фото: скріншот google.com/maps

Міністерство енергетики України оголосило конкурсний відбір кандидатів на зайняття трьох посад незалежних членів наглядової ради НЕК "Укренерго".

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це йдеться в офіційній заяві відомства.

В Міненерго нагадали, що термін повноважень членів НР "Укренерго" спливає наприкінці 2024 – на початку 2025 року, тож компанії доручено залучити професійного консультанта з відбору персоналу для пошуку кандидатів з проведенням відповідних консультацій з НКРЕКП і Секретаріатом Енергетичного Співтовариства з метою дотримання принципу незалежності оператора системи передачі.

Також повідомляється, що одночасно з проведенням конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради Міненерго буде здійснювати визначення та обрання кандидатур представників держави в наглядовій раді "Укренерго" у порядку, передбаченому постановою Кабінету міністрів від 10.03.2017 № 143.

У відомстві наголосили, що наглядову раду "Укренерго" буде сформовано прозоро через конкурсну процедуру обрання незалежних членів з дотриманням принципу різноманітності персонального та функціонального складу та з урахуванням компетенцій, якими мають володіти члени наглядової ради.

Відбір усіх членів правління - чотирьох незалежних і трьох представників держави - планується завершити до 9 грудня.

Яким буде перше завдання новоствореної наглядової ради

В Міненерго зазначають, що першим та основним завданням новоствореної незалежної наглядової ради стане проведення прозорого конкурсного відбору кандидатів на посаду голови правління "Укренерго".

"Відтак наглядова рада прийме рішення щодо критеріїв відбору кандидатів на посаду голови правління та затвердження Порядку проведення конкурсного відбору голови правління "Укренерго"", - йдеться в повідомленні Міненергетики.

Нагадаємо, з 5 вересня наглядова рада "Укренерго" призначила Олексія Брехта виконувачем обов'язків голови правління компанії замість звільненого Володимира Кудрицького.

Звільнення Кудрицького з "Укренерго"

30 серпня на Ставці головнокомандувача була озвучена вимога про звільнення голови правління "Укренерго" Володимира Кудрицького.

2 вересня наглядова рада "Укренерго" провела позачергове засідання з ініціативи Кудрицького, який представив звіт щодо забезпечення захисту об’єктів високовольтної мережі під час російських атак та ситуації навколо компанії в публічній площині. Під час засідання більшість членів наглядової ради прийняли рішення про дострокове припинення повноважень Володимира Кудрицького як голови правління "Укренерго" за згодою сторін.

Додамо, що через звільнення Кудрицького у відставку вирішили подати голова наглядової ради "Укренерго" Данієль Доббені та член наглядової ради Педер Андреасен.

За словами народного депутата Ярослава Железняка, звільнення голови правління наглядової ради і її члена означає, що під загрозою опинився весь орган.

Додамо, що посли країн "Великої сімки" нагадали Україні про важливість швидкого призначення в наглядову раду компанії "Укренерго" фахових незалежних експертів. Вони наголосили, що це "критично важливо для енергетичної безпеки України та довіри міжнародних партнерів".