НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Опалювальний сезон 2024/2025: "Нафтогаз" домовився з ПРООН про закупівлю газопоршневих установок

Опалювальний сезон 2024/2025: "Нафтогаз" домовився з ПРООН про закупівлю газопоршневих установок
Фото: Пресслужба "Нафтогазу"

Група "Нафтогаз" посилює співпрацю з ПРООН (Програма розвитку ООН) щодо енергетичної безпеки та проходження опалювального сезону 2024/2025, зокрема в питанні закупівлі газопоршневих установок.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив очільник "Нафтогазу" Олексій Чернишов за підсумками зустрічі з представниками ПРООН, передає пресслужба компанії.

"Маємо домовленості щодо закупівлі газопоршневих установок, які додатково посилять нашу спроможність безперебійного постачання електроенергії та тепла українцям протягом зимового періоду", – заявив Чернишов.

Також очільник Нафтогазу висловив подяку ПРООН за підтримку та допомогу у подоланні руйнівних наслідків російської агресії.

Варто зазначити, що з початком осені розмови про підготовку до опалювального сезону піднімаються з новими силами. За планом, озвученим Чернишовим, Україна має накопичити не менше 13,2 мільярди кубометрів природного газу в українських підземних сховищах газу до 1 листопада, потенційного початку опалювального сезону.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що 82% об'єктів житлово-комунального господарства в країні вже готові до опалювального сезону.

"Почну з того, що осінньо-зимовий період буде надзвичайно складним. За даними Мінінфраструктури підтверджується готовність станом на зараз на 82% об'єктів житлово-комунального господарства до опалювального сезону. В тилових регіонах ці показники трошки вищі, в прифронтових територіях дещо нижчі", - казав Шмигаль.