НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Посли G7 вимагають призначити незалежних експертів у наглядову раду "Укренерго"

G7
Фото: x.com/G7AmbReformUA/

Посли країн "Великої сімки" нагадали Україні про важливість швидкого призначення в наглядову раду компанії "Укренерго" фахових незалежних експертів.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це йдеться в повідомленні G7 у мережі X.

"У зв'язку зі звільненням голови правління "Укренерго" і відставкою двох членів наглядової ради посли G7 підкреслюють важливість швидкої організації процедури за стандартами ОЕСР для визначення компетентних і професійних незалежних експертів до наглядової ради", – йдеться в заяві.

Посли G7 наголосили, що це "критично важливо для енергетичної безпеки України та довіри міжнародних партнерів".

Звільнення в "Укренерго"

Нагадаємо, 30 серпня на Ставці головнокомандувача була озвучена вимога про звільнення голови правління "Укренерго" Володимира Кудрицького.

2 вересня наглядова рада "Укренерго" провела позачергове засідання з ініціативи Кудрицького, який представив звіт щодо забезпечення захисту об’єктів високовольтної мережі під час російських атак та ситуації навколо компанії в публічній площині. Під час засідання більшість членів наглядової ради прийняли рішення про дострокове припинення повноважень Володимира Кудрицького як голови правління "Укренерго" за згодою сторін.

Виконувати обов'язки голови "Укренерго" буде заступник голови правління Олексій Брехт.

Додамо, що через звільнення Кудрицького у відставку вирішили подати голова наглядової ради "Укренерго" Данієль Доббені та член наглядової ради Педер Андреасен.

За словами народного депутата Ярослава Железняка, звільнення голови правління наглядової ради і її члена означає, що під загрозою опинився весь орган.