НБУ курс:

USD

41,36

+0,01

EUR

45,99

--0,16

Готівковий курс:

USD

41,73

41,67

EUR

46,62

46,50

РФ обстріляла енергетичну інфраструктуру: знеструмлено 536 населених пунктів у семи областях

РФ обстріляла енергетичну інфраструктуру: знеструмлено 536 населених пунктів у семи областях
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

За минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Харківській та Херсонській областях. Внаслідок цього тисячі абонентів залишилися без електроенергії. Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

В Донецькій області під час обстрілу сталося загоряння обладнання на підстанції, що призвело до знеструмлення шахти. На момент інциденту в шахті перебувало 590 працівників, яких успішно вивели на поверхню. Пожежу ліквідовано. В результаті огляду промислового майданчика у одній із будівель виявлено працівника, який загинув внаслідок отриманих травм.

 Також у результаті обстрілу відключалась повітряна лінія. Споживачі не знеструмлювались.

У Сумській області під час повітряної тривоги відключались повітряні лінії та обладнання підстанції. 

У центральному та західному регіонах через технологічні порушення вимикалось  обладнання на підстанціях, при цьому знеструмювались побутові споживачі. Живлення відновлено за резервною схемою.

Південний регіон: з технологічних причин відключалась високовольтна повітряна лінія, що з’єднує енергосистеми України та Молдови. Крім того, на підстанції з технологічних причин вимикалась повітряна лінія, знеструмлювались побутові споживачі. Живлення відновлено. 

Чи вимикатимуть світло

Українців закликають економно споживати електроенергію в пікові години з 7:00 до 10:00 та з 18:00 до 22:00, щоб зменшити навантаження на систему. На 24 вересня застосування обмежень електроенергії не планується

Протягом доби 22 вересня, через обстріли та бойові дії в Україні зазнали пошкоджень енергетичні об'єкти у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях. Внаслідок цього тисячі абонентів залишилися без електроенергії.

Джерело фото: ua.depositphotos.com