НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Російські дрони атакували енергооб'єкти на Дніпропетровщині та Чернігівщині

Російські дрони атакували енергооб'єкти на Дніпропетровщині та Чернігівщині
Фото: ua.depositphotos.com

У ніч на 3 вересня Росія атакувала дронами українські енергооб'єкти у двох областях - Дніпропетровській і Чернігівській. В інших регіонах були зафіксовані знеструмлення через технологічні причини.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Зазначається, що у Дніпропетровській області внаслідок атаки БпЛА на підстанції виникло загорання. При цьому знеструмлювались побутові та промислові споживачі. Наразі загорання ліквідоване.

Також внаслідок бойових дій на кількох підстанціях вимикалось обладнання, при цьому знеструмлювались побутові споживачі та місцева промисловість. Живлення для усіх споживачів відновлено.

У Донецькій області внаслідок обстрілу відключилась повітряна лінія, споживачі не знеструмлювались.

На Чернігівщині через атаку БпЛА знеструмлювались підстанції, побутові споживачі та місцева промисловість. Живлення частково відновлено за резервною схемою. Крім того, під час атаки БпЛА на енергетичний об’єкт троє працівників отримали посічені поранення. Усіх постраждалих доставлено до лікарні.

На Сумщині під ворожу атаку дроном потрапила ремонтна бригада, внаслідок чого водій отримав поранення, його доставлено у лікарню.

Стан мереж

Згідно з повідомленням Міненерго, у Чернігівській області з технологічних причин відключалось обладнання підстанції, при цьому знеструмлювались побутові споживачі, місцева промисловість, а також залізниця (порушень руху потягів не було). Живлення відновлено для всіх споживачів.

У Сумській області через технологічні порушення відключалось обладнання на одній із підстанцій, знеструмлювались побутові споживачі. Наразі живлення відновлено.

У Полтавській області внаслідок технологічних порушень знеструмлювалось кілька підстанцій та побутові споживачі у двох областях, живлення вже відновлено.

У Донецькій області через низову пожежу біля повітряної лінії знеструмлювались підстанції та побутові споживачі.

Також у відомстві додали, що минулої доби енергетики відновили живлення для 38 684 споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій та технологічних порушень.

Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок 3 вересня залишалися без електропостачання 545 населених пунктів.

"Укренерго" збільшило обсяги відключень електроенергії

Додамо, що на 3 вересня "Укренерго" збільшило обсяги відключень електроенергії в областях. Протягом дня діятимуть графіки стабілізаційних відключень, причому більшу частину часу будуть задіяні дві черги відключень.

За оновленим графіком відключень, протягом доби у регіонах діятимуть такі обмеження:

  • 12:00 – 16:00– одна черга відключень. 
  • 16:00 – 24:00 – дві черги відключень.

Детальні графіки для кожного регіону можна дізнатись на сайтах обленерго.

Фото: ua.depositphotos.com