НБУ курс:

USD

41,17

--0,04

EUR

45,95

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

Росіяни обстріляли енергетичні об’єкти у шести областях

Росіяни обстріляли енергетичні об’єкти у шести областях
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Минулої доби внаслідок обстрілів і бойових дій у кількох регіонах України було зафіксовано знеструмлення. Постраждали споживачі в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Одеській, Харківській та Херсонській областях.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомили у Міненерго. 

Завдяки оперативній роботі енергетиків, живлення для 27 441 споживача було відновлено.

Зокрема, у Запорізькій області через падіння уламків безпілотного літального апарата (БПЛА) на підстанцію відключилося обладнання, внаслідок чого 1212 абонентів залишилися без електропостачання. Енергетики швидко відновили живлення.

У Харківській області через бойові дії були знеструмлені підстанції та побутові споживачі. Станом на ранок живлення повністю відновлено. У Донецькій області, незважаючи на пошкодження повітряної лінії через бойові дії, споживачів не було знеструмлено.

Також несприятливі погодні умови призвели до знеструмлення 45 населених пунктів у Хмельницькій області та 11 – у Чернівецькій. У Дніпропетровській області під час огляду повітряної лінії автомобіль ремонтної бригади був уражений БПЛА, проте персонал не постраждав.

Незважаючи на зусилля енергетиків, через бойові дії та технологічні порушення на ранок 30 вересня залишаються частково або повністю знеструмленими 484 населені пункти. Енергетики продовжують активну роботу над відновленням пошкоджених об’єктів та підготовкою енергосистеми до осінньо-зимового періоду.

Вчора добовий максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на 1,9% нижчим, ніж у суботу, 28 вересня. В години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Тому користуватись потужними електроприладами краще у період найефективнішої роботи СЕС – з 10:00 до 16:00.

Українців закликають економно використовувати електроенергію в пікові години, щоб зменшити навантаження на енергосистему. Незважаючи на складнощі, викликані атаками ворога, енергосистема залишається стабільною завдяки цілодобовій роботі фахівців.

Нагадаємо, 28 вересня через обстріли та бойові дії у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Полтавській, Рівненській та Черкаській областях за минулу добу відбулися масштабні знеструмлення.

Джерело фото: ua.depositphotos.com