НБУ курс:

USD

41,37

+0,02

EUR

46,04

+0,05

Готівковий курс:

USD

41,65

41,55

EUR

46,50

46,35

Росіяни завдали ударів по енергетичній інфраструктурі у шести областях: тисячі абонентів без світла

Росіяни завдали ударів по енергетичній інфраструктурі у шести областях: тисячі абонентів без світла
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

За минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській та Херсонській областях. Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

У Донецькій області через бойові дії було знеструмлено підстанцію та місцеву промисловість. 

У Чернігівській області з технологічних причин відбувалися відключення підстанцій, побутових споживачів і місцевої промисловості, проте живлення вже відновлено. 

У Запорізькій області через технологічні порушення вимикалась повітряна лінія, а один з об’єктів знижував напругу, але живлення також відновлено.

Також минулої доби, 24 вересня, енергетики відновили живлення для 5720 споживачів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень.

На ранок залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та техпорушення 482 населених пунктів.

Щодо імпорту, на сьогодні прогнозується, що з Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови буде імпортовано до 1531 МВт в окремі години.

Чи вимикатимуть світло

Українців закликають економно споживати електроенергію в пікові години з 7:00 до 10:00 та з 18:00 до 22:00, щоб зменшити навантаження на систему. На 25 вересня застосування обмежень електроенергії не планується

Протягом доби 23 вересня, через обстріли та бойові дії в Україні зазнали пошкоджень енергетичні об'єкти  у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Харківській та Херсонській областях.

Джерело фото: ua.depositphotos.com