НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Більшість комерційних банків може долучитися до програми "Національний кешбек" до кінця року

Кешбек, картка
Фото: Depositphotos.ua

До кінця 2024 року до державної програми "Національний кешбек" може долучитися дві третини комерційних банків, щонайменше 50% виробників товарів широкого вжитку та до двох третіх великих ритейлерів (мереж супермаркетів, великих спеціалізованих магазинів тощо).

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це розповіла Анна Довгальська, заступниця голови правління банку "Глобус".

Програма "Національний кешбек" запрацює вже 2 вересня 2024 року. Передбачається, що громадяни отримуватимуть компенсацію 10% вартості куплених ними українських товарів.Програма має стимулювання розвиток вітчизняних виробників широкого спектра товарів, та заохотити громадян купувати саме українські товари з вигідними цінами.

Анна Довгальська розповіла, як працюватиме програма "Національний кешбек":

  1. Покупець має відкрити спеціальну картку для повернення коштів за покупку товару в банку, який є учасником програми, та надати дозвіл на передачу даних про транзакції з обраних карток при купівлі товарів в магазинах, що долучились до програми.
  2. Покупцеві слід оновити мобільний застосунок "Дія", обрати послугу "Національний кешбек" та вказати цю спеціальну карту для подальшого зарахування кешбеку.
  3. За дотримання цих умов при здійсненні оплати картою покупець отримуватиме повернення певної суми від вартості товару із зарахуванням її на спеціальну карту. При цьому кешбек можна буде витратити на придбання медичних товарів, сплатити комунальні послуги, послуги мобільного зв’язку, сплатити за транспорт, певні розваги (кіно, спорт, заклади харчування), задонатити ЗСУ тощо.

"Наразі банківський кешбек є дуже популярним у клієнтів. Цей сервіс дає змогу клієнту щомісяця обирати категорії товарів та послуг, за яким може отримати повернення коштів у розмірі від 1% до 5%. Іншими словами, кешбек вже не є чимось екстраординарним, натомість це додатковий ефективний механізм лояльності та залучення нових клієнтів", — підкреслила фахівчиня.  

Довгальська зазначила, що для потенційних покупців, що вже зараз зацікавлені в поверненні коштів за здійснені покупки, необхідно обрати банк-учасник програми "Національний кешбек" та відкрити в ньому спеціальну картку.