Не айфонами єдиними: Apple показала нові годинники й оновлені навушники (ФОТО)

Apple Watch Series 9, годинники
Apple Watch Series 9. Фото: Apple

Компанія Apple, крім лінійки iPhone 15, представила годинники Apple Watch Series 9 й Apple Watch Ultra 2, а також футляр для AirPods Pro 2 та провідні навушники EarPods із форматом USB-C.

Apple Watch Series 9

Як пише Engadget, смарт-годинник Series 9 оснастили новим процесором S9 і чотирьохядерним нейронним механізмом. Графічний процесор ґаджета на 30% швидший, ніж у його попередника. Обіцяний час автономної роботи пристрою – 18 годин.

Доступ до системи Siri забезпечуватиметься офлайн, тому власникам Apple Watch Series 9 не знадобиться iPhone поруч для використання голосового помічника.

Дисплей нової моделі має максимальну яскравість до 2000 ніт, що вдвічі перевищує можливості Series 8.

За допомогою нового жесту Double Tap можна буде ввімкнути музику, прийняти дзвінок та використати інші функції навіть без дотику до екрана: треба лише двічі звести вказівний і великий пальці.

Series 9 працюватиме під управлінням watchOS 10, яка сфокусується на віджетах і матиме багато оновлень додатків.

Годинник буде доступний у розмірах 41 мм і 45 мм. Алюмінієві корпуси представлені в чорному (Midnight), срібному, рожевому, червоному, й перлинно-білому (Starlight) кольорах, а корпуси з нержавіючої сталі – в золотому, срібному та темно-сірому (Graphite). При цьому будуть різні ремінці, включаючи версію з нового матеріалу FineWoven.

Ціна на Apple Watch Series 9 стартуватиме від 399 доларів.

Apple Watch Ultra 2

Apple Watch Ultra 2, як і Series 9, працюватиме на процесорі S9, матиме жест Double Tap, оновлену функціональність Siri й операційну систему watchOS 10.

Однак на відміну від вищеописаної моделі, Ultra 2 оснастили дисплеєм із яскравістю до 3000 ніт, а також більш потужною батареєю, завдяки якій годинник працюватиме до 36 годин від одного заряду, а в режимі низького енергоспоживання – до 72 годин.

Ґаджет, який призначено, зокрема, для екстремальних спортсменів, отримав розмір у 49 мм, як і перший Ultra.

Коштуватиме новий пристрій 799 доларів. Продажі Apple Watch Ultra 2 та Apple Watch Series 9 розпочнуться 22 вересня.

Оновлені AirPods Pro 2 й EarPods

Цьогоріч Apple випустила не лише смартфони, а й футляр для навушників із розʼємом USB-C замість Lightning, повідомляє 9to5Mac. 

Техногігант представив оновлений кейс для AirPods Pro 2, який буде доступний за замовчуванням для тих, хто купує нові навушники. Як і раніше, AirPods Pro 2 продаються в США за 249 доларів.

Оновлено. Пресслужба Apple повідомила, що свіжа версія AirPods Pro 2 також отримала підтримку 20-бітного, 48 кГц Lossless Audio, але ця технологія працюватиме лише з гарнітурою Vision Pro. Також у навушниках покращили ступінь захисту від води (тепер це IP54, а не IPX4).

Футляр AirPods Pro 2 із розʼємом USB-C. Фото: Apple

Крім цього пристрою, Apple випускає версію своїх провідних навушників EarPods із USB-C, які вже доступні в онлайн-магазині фірми й коштують 19 доларів.

EarPods зі штекером USB-C. Фото: Apple