Розбиратиметься без викрутки. ЗМІ показали концепцію модульного ноутбука Lenovo (ФОТО)

Lenovo, ноутбук
Lenovo. Фото: Depositphotos

Компанія Lenovo вивчає можливість випуску модульного ноутбука, частини якого легко розбиратимуться, щоб спростити ремонт пристрою. Про це пише Digital Trends.

Фірма працює над зменшенням впливу на навколишнє середовище і в рамках цих зусиль існує проєкт Aurora – концепція ноутбука, для розбирання якого не знадобляться інструменти. 

Так виглядає концепція модульного ноутбука Lenovo. Фото: Digital Trends

В Lenovo зʼясували, що можливість ремонту є важливим пунктом для більшості споживачів при розгляді питання про купівлю ноутбука. При цьому, за даними компанії, 60% користувачів вважають за краще, щоб ремонт проводив виробник, а 20% віддають перевагу самостійному налагодженню.

Це дослідження спонукало Lenovo розглянути кілька варіантів повторного використання та ремонту, які могли б бути корисними й практичними. Наразі проєкт Aurora залишається на стадії концепції, але фірма вивчає методи її реалізації.

"Ми подивилися, як ми можемо розмістити компоненти у пристроях [...] У нас немає остаточної відповіді на це питання, але ми вивчаємо, які компоненти потребують ремонту найбільше, а які мають бути більш доступні", – сказав дизайнер Lenovo Аарон Стюарт.

У компанії вважають, що цей проєкт спершу можна розгорнути для корпоративних клієнтів. 

Також досліджується можливість перетворення певних частин пристроїв у новий продукт наприкінці терміну експлуатації. Наприклад, щоб екран ноутбука можна було зняти та перепрофілювати в розумний дисплей. 

Крім того, Lenovo розглядає створення пристроїв із різними знімними деталями, які клієнти могли б надіслати назад виробнику, щоб отримати запчастини для самостійного встановлення. 

Питання, над якими компанія все ще працює, полягають у тому, як ці зусилля зробити не лише здійсненними, але й життєздатними.

Джерело фото: ua.depositphotos.com