Для онкохворих в Україну доставили ліки на понад 10 млн грн: як їх отримати

Ліки онкохворим, онкологія
Закупили три препарати для онкохворих. Фото: ua.depositphotos.com

В Україну доставили ліки для онкопацієнтів на загальну суму 10,8 млн грн. Пацієнти вже можуть їх отримати у Національному інституті раку, Черкаській обласній онкологічній диспансерній та в громадській організації "Афіна. Жінки проти раку".

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це 6 лютого повідомила пресслужба благодійного фонду "Пацієнти України".

Деякі онкологічні препарати, закуплені за державний кошт, надходять у онкоцентри із затримкою. Але цього разу до закупки долучилися благодійники, тому всі ліки доступні, а саме:

  1. Еверолімус у дозуванні 2 мг, 3 мг та 5 мг (загалом 562 упаковки);
  2. Абіратерону ацетат, 250 мг (51 упаковка);
  3. Оксаліплатин, 50 мг/10 мл (492 упаковки).

"Препарати доступні усім онкохворим пацієнтам, які їх потребують", —підкреслили у "Пацієнти України".

Як отримати онкологічні препарати

Для отримання ліків у НІР або Черкаському обласному онкодиспансері необхідно отримати електронне направлення від свого лікаря та записатись на прийом до онколога. Він має призначити дату введення необхідної терапії або видасть ліки на руки.

Додаткову інформацію можна дізнатися за номерами: НІР +38 (044) 293-21-50; Черкаський обласний онкодиспансер +38 (067) 006-59-00;

Для отримання ліків від організації "Афіна. Жінки проти раку" потрібно заповнити Google-форму. За деталями та як заповнити форму телефонуйте на гарячу лінію організації :+38 066 911 33 33 або +38 068 911 33 33.

Нагадаємо, НІР надає українцям безоплатні медичні послуги, за які платити буде держава. Це стало можливим завдяки постанові уряді, якою Кабмін дозволив НІР укладати договори з Національною службою здоров’я (НСЗУ) за програмою медичних гарантій. 

Джерело фото: ua.depositphotos.com