АРМА передали 70 мільйонів гривень заводу в Нікополі, що належить російській оборонній корпорації

АРМА передали 70 мільйонів гривень заводу в Нікополі, що належить російській оборонній корпорації
Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, отримало 70 мільйонів гривень, арештованих на банківських рахунках промислового підприємства у Нікополі Дніпропетровської області, засновниками якого є громадяни Росії.

Як повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура, наразі триває процедура передачі корпоративних прав, майнового комплексу, готової продукції, виробничих ліній, сировини загальною вартістю понад 400 мільйонів гривень.

За даними слідства, підприємство, власником якого є російська оборонна корпорація, займалося виробництвом продукції зі спеціального сплаву для використання в оборонній сфері. Виготовлена продукція великими партіями надходила до країни-агресора та використовувалася в авіаційній, ракетній та інших військових галузях.

Триває розслідування управлінням Служби безпеки Україні в Дніпропетровській області за фактом фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України за попередньою змовою групою осіб (частина 3 статті 110-2 Кримінального кодексу).

Нагадаємо також, що у жовтні суд передав АРМА майно та корпоративні права хімічного заводу "Карпатнафтохім" (Калуш, Івано-Франківська область). Службових осіб цього підприємства підозрюють в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.