Кабмін схвалив створення деревообробного промпарку на Закарпатті

Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Кабінет міністрів прийняв рішення про включення індустріального парку "Вестерн Індастріал" до реєстру індустріальних (промислових) парків. Як повідомляє Міністерство економіки, завдяки цьому число таких промислових майданчиків у реєстрі збільшилося до 64.

Індустріальний парк "Вестерн Індастріал" має площу 21,7 га й знаходиться на території селища Буштино Тячівського району Закарпатської області. На базі нового промпарку буде створено 1100 робочих місць у переробній галузі.

"Функціонування індустріальних парків стимулює розвиток української промисловості, надає робочі місця для населення та наповнює місцеві бюджети. Розвиток переробки – підвищує додану вартість продукції та диверсифікує український експорт", - зазначила міністр Юлія Свириденко.

Так, нові робочі місця на Закарпатті будуть створені у сфері виробництва меблів, лісопильного та стругального виробництва, вироблення виробів з деревини, виробництва будівельних металевих конструкцій і виробів, виробництва скла і виробів зі скла, виробництва будівельних матеріалів із глини тощо.

Нагадаємо також, що у серпні минулого року повідомлялося, що на території Буштинської громади розпочалися роботи з налагоджування добування солі з місцевого родовища. Спочтаку там добуватиму технічну сіль, а після планового розвитку інфраструктури - і столову сіль для населення.

Джерело фото: ua.depositphotos.com