"Метінвест" поки не може запустити "Каметсталь" після аварійної зупинки, інші підприємства вже запрацювали

"Метінвест" поки не може запустити "Каметсталь" після аварійної зупинки, інші підприємства вже запрацювали
Фото: скріншот відео YouTube/Каметсталь

Гірничо-металургійна група "Метінвест" відновила після аварійних зупинок роботу більшості своїх підприємств, окрім комбінату "Каметсталь" (колишні Дніпровські меткомбінат та коксохімічний завод, Кам'янське, Дніпропетровська область).

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як нагадують металурги, протягом тижня, що розпочався 21 листопада, російські атаки призвели до відключення електропостачання по всій країні, зокрема багато великих міст залишилося без водопостачання.

"Метінвест" разом з усіма іншими промисловими підприємствами, що працюють в Україні, також постраждав, оскільки вперше від початку повномасштабного воєнного вторгнення в Україну виробництво на українських підприємствах групи було зупинено в аварійному порядку через відсутність електропостачання", - йдеться в повідомленні.

Як вказують в компанії, хоча відтоді електропостачання було частково відновлено, промислові виробники використовують електроенергію з мережі в межах доступних квот, що можуть змінюватися щодня. Зазначено, що станом на 28 листопада всі підприємства групи в Україні, що постраждали через цю ситуацію, відновили роботу, за винятком "Каметсталі".

Оцінка можливої шкоди для виробничих об'єктів підприємства після зупинення та строків відновлення виробництва ще триває. В "Метінвесті" при цьому попереджають, що тривала відсутність постачання квадратної заготовки з боку "Каметсталі" також може призвести до призупинення виробництва на його заводі Promet Steel в Болгарії.

"Метінвест" не може передбачити, як довго триватимуть атаки Росії на енергетичну інфраструктуру України. Попри зусилля "Укренерго", операторів електростанцій та фахівців розподільчих мереж з відновлення подачі електроенергії, зберігаються значні ризики, що ситуація з наявністю електроенергії в країні продовжуватиме погіршуватися", - побоюються металурги.

Як наслідок, вказують в "Метінвесті", також можуть статися перебої у виробництві на українських активах групи. При цьому зазначається, що масштаби впливу воєнного вторгнення Росії в Україну на бізнес "Метінвесту" загалом не відомий і значною мірою залежатиме від тривалості та масштабу війни, а також впливу цих подій на основні виробничі активи групи.

При цьому там також нагадують, що підприємства, за винятком тих, що розташовані в Маріуполі та Авдіївці Донецької області, продовжують працювати нині зі зниженим рівнем завантаження, зважаючи на безпекові, логістичні та економічні чинники.