"Метінвест" поновив виробництво на "Каметсталі" після атак РФ на енергетичну інфраструктуру

"Метінвест" поновив виробництво на "Каметсталі" після атак РФ на енергетичну інфраструктуру
Фото: скріншот відео YouTube/Каметсталь

"Метінвест" поновив виготовлення чавуну на комбінаті "Каметсталь" (Кам'янське, Дніпропетровська область), який було призупинено через відсутність електропостачання внаслідок російських атак на українську енергетичну інфраструктуру.

Як ідеться у повідомленні гірничо-металургійної групи, діагностичні та ремонтні роботи основного обладнання "Каметсталі" завершено, і наразі підприємство виготовляє чушковий чавун на одній доменній печі.

"Подальше відновлення виробництва сталі та прокату в значній мірі буде залежати від рівня дефіциту електропостачання в Дніпропетровській області", - вказують при цьому металурги.

Нагадаємо, що наприкінці листопада "Метінвест" повідомляв, що відновив після аварійних зупинок через знеструмлення роботу більшості своїх підприємств, окрім "Каметсталі".

Зазначимо також, що через постійні знеструмлення в Україні наразі мають серйозні проблеми інші галузі, зокрема підприємства зі зберігання зерна, яким загрожує займання елеваторів, а також підприємства з виробництва бетону.