НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

На запорізький "Інститут титану" не знайшлося покупців, на нові торги вдвічі зменшили ціну

Інститут титану
Фото з сайту "Prozorro.Продажі"

Прийом заявок на участь у конкурсі з приватизації АТ "Інститут титану" (Запоріжжя) продовжено до 25 вересня, хоча аукціон планувався на 17 вересня. Причина – відсутність потенційних покупців. Про це повідомили у регіональному відділенні Фонду державного майна України (ФДМУ) в коментарі виданню Delo.ua.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

На аукціон, який мав відбутися сьогодні, стартову ціну за 100% акцій було встановлено на рівні 97,65 млн грн. Тепер вона зменшилася удвічі – до 48,83 млн грн, вказано у державній системі онлайн-аукціонів "Prozorro.Продажі".

"Ціна зменшується у зв'язку з відсутністю потенційних покупців", – повідомили нам в ФДМУ.

У Фонді держмайна нагадали, що є три типи аукціонів: аукціон з умовами, аукціон зі зниженням ціни і голландський аукціон. "Оголошується одночасно три аукціони… Вони проходять в межах закону", – додали в ФДМУ.

Якщо на першому аукціоні об'єкт не продали, оголошується другий – зі зниженням ціни. Якщо на другому теж не вдалося продати, автоматично оголошується голландський аукціон (за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій).

Йдеться про продаж державного пакету акцій розміром 100% статутного капіталу АТ "Інститут титану", що становить 75,31 млн акцій.

Об’єкт включає 56 одиниць нерухомого майна, зокрема адмінбудівлю, виробничі будівлі, дослідницькі корпуси, гаражі тощо, а також чотири одиниці транспортних засобів (1992, 2002, 2006 і 2019 років випуску). Загальна площа – 26,48 тис. кв. м.

У документах також вказано, що прострочена кредиторська заборгованість станом на 30 червня 2024 року сягає 67,15 млн грн, в тому числі зарплатні борги (15,78 млн грн) і борги перед бюджетом (8,86 млн грн).

Серед умов продажу – погасити борги по зарплаті та перед бюджетом протягом року, а також не звільняти працівників протягом шести місяців від дати переходу права власності.

На сайті "Інституту титану" вказується, що це єдина в Європі комплексна науково-дослідна та проєктна установа у галузі виробництва титану і магнію, первинної кольорової металургії. Гендиректор – Віктор Бренер.