Що почитати: 5 книг про ведення бізнесу та правильні комунікації — Марта Янків, Meest 

Марта Янків, маркетинг-директор групи компаній Meest
Марта Янків, маркетинг-директор групи компаній Meest
Марта Янків, маркетинг-директор групи компаній Meest, склала список книг, на які рекомендує звернути увагу. Ці твори розповідають про ведення бізнесу та правильні комунікації в організаціях. Втім, це не суха бізнес-література
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

"Моє життя та робота", Генрі Форд

"My Life And Work" by Henry Ford

Здається, всі знають Генрі Форда як автомобільного магната, що здійснив революцію у галузі. Проте книга відкриває не лише світ генія автомобільної індустрії. На прикладі біографії Форда вона демонструє як може змінитися світ протягом життя усього однієї людини, і який вплив ця людина може на нього мати, якщо не поступиться власним мріям та меті.

Спочатку ми знайомимось з Генрі Фордом, який ділиться ідеєю створити автомобіль, розповідає про перші перешкоди, які йому приходиться долати на своєму шляху. А наприкінці біографії перед нами вже постає містер Форд — людина, яка зробила справжній прорив у сфері автомобільної промисловості. Щодо головної думки, яку хотів донести своєю книгою сам Форд, гадаю, її можна сформувати так: "Якість послуг і товарів, які ти виробляєш на продаж — найголовніше у бізнесі". Якщо діяти без брехні, зайвих спекуляцій і махінацій, успіх і фінансовий зліт обов’язково прийдуть.

"Інтернет-маркетинг по науці. Що, де і коли робити для отримання максимального ефекту", Ден Заррелла

"The Science of Marketing: When to Tweet, What to Post, How to Blog, and Other Proven Strategies" by Dan Zarrella

Ден Заррелла — професійний дослідник соціальних мереж, а оскільки у своїй маркетинг-стратегії Meest робить ставку в першу чергу саме на діджитал, я не могла обійти його книги осторонь.

Мені близька думка автора щодо численних конференцій та блогів з маркетингу, які мають такий шалений попит сьогодні. Як і Зарелла, я також вважаю, що дуже часто їхній базис — поради про все і не про що одразу.

Втім, книга самого Зарелли базується на реальних дослідженнях, які провели фахівці з маркетингу. Щоб зрозуміти, як люди поводяться в інтернеті і яку користь можна отримати, якщо знати все про їхню поведінку, автор спирається на статистику, власні експерименти й науковий метод.

У цій книзі немає порад як завоювати світ за допомогою маркетингу. Проте вона допомагає зрозуміти, як користуватися фактами, щоб краще просувати продукти чи послуги. Розповідає  як правильно адаптувати маркетингову інтернет-стратегію для конкретного товару і споживача. І це найцінніше.

"Відчувай і реагуй", Джефф Готельф, Джош Сейдіу

"Sense and Respond: How Successful Organizations Listen to Customers and Create New Products Continuously" by Jeff Gothelf, Josh Seiden

Книга про те, що вміння відчувати потреби клієнтів і вчасно на них реагувати — дуже важливе для будь-якого бізнесу. Особливо зараз, коли пандемія змінює світ. Навчитися цього не просто, проте під силу кожному. Варто пильніше слідкувати за всім, що нам дають цифрові технології. І якщо раніше можливістю оцінювати попит продуктів в інтернеті користувалися в основному просунуті компанії, зараз, коли вірус остаточно змінив звички споживачів, цьому мають навчитися всі. 

Подивіться на бренд Zara. Компанія випускає свої моделі невеликими партіями, а якщо бачить, що вони популярні серед клієнтів, змінює наступні колекції з урахуванням отриманої інформації. Утім, це лише один з секретів успіху, який варто перейняти. У книзі їх значно більше.  Можна навіть сказати, що ця книга — практичне керівництво для брендів, що допоможе їм створювати саме ті продукти, які потрібні людям тут і зараз.

"Як розмовляти будь з ким, будь-коли і будь-де" Ларрі Кінг

"How to Talk to Anyone, Anytime, Anywhere: The Secrets of Good Communication" by Larry King, William Gilbert

Автор цієї книги, мабуть, найвідоміший інтерв'юер не лише США, а й усього світу. Багато років Ларрі Кінг вів популярне ток-шоу CNN, а бути його гостем вважали за честь найвидатніші політики, бізнесмени, спортсмени, актори та співаки. Тож кому як не Ларрі давати поради щодо мистецтва спілкування з людьми?

У книзі "Як розмовляти будь з ким, будь-коли і будь-де" Кінг ділиться власними секретами підготовки до інтерв’ю, розповідає як подолати незручність під час спілкування з незнайомцями та побороти страх перед виступом на публіці. Особисто для мене дуже важливим є те, що такі поради Кінг дає не лише щодо спілкування з видатними й дуже поважними людьми, а вчить, як слід розмовляти у найрізноманітніших ситуаціях — навіть вдома за обіднім столом. У книзі дуже багато практичних вправ і конкретних прикладів — тобто вона цілком може стати реальним помічником у сфері комунікацій. Оповідання розбавлене великою кількістю прикладів з практики, що робить процес читання не тільки корисним, а й цікавим.

"Втрачаючи невинність" Річард Бренсон

"Losing My Virginity: How I Survived, Had Fun, and Made a Fortune Doing Business My Way" by Richard Branson

Автобіографічна книга від творця і власника імперії Virgin. Вона, як і книга Ларрі Кінга, може і не нова, проте завжди актуальна. Попри те, що це не розважальна література, читається книга так само легко, як і захопливий роман. Разом з автором читач проживає весь його життєвий шлях — від видавця локального журналу Student і до тих часів, коли потрапити на обкладинки журналу хотіли всі видатні рок-зірки сучасності.

Особисто мені дуже імпонує, що це дійсно чесна історія, у якій Бренсон не лише хвалиться успіхами, а й розповідає про всі свої помилки, ставлення до них, й уроки які виніс. До речі, нове видання книги доповнили подіями останніх десяти років, протягом яких Virgin започаткувала нові бізнеси: залізничні перевезення, розробки екологічного палива і космічний туризм. Тож, якщо будете купляти цю книгу, раджу звертати увагу й на рік видання.