Дуда сподівається, що надання Україні танків Leopard відкриє нову главу військової допомоги

Дуда сподівається, що надання Україні танків Leopard відкриє нову главу військової допомоги

Президент Польщі Анджей Дуда закликав західні країни продовжувати військову підтримку України і сподівається, що союзники слідом за його країною схвалять передачу танків українським військовим.

"Ця війна від початку посилає один сигнал із України. Це те, що Володимир Зеленський сказав нам на початку війни телефоном. І був один меседж: зброя, зброя і ще раз зброя - нам потрібна військова підтримка… Якщо ми продовжимо відправляти багато військової техніки для захисників України, передової техніки, вони матимуть змогу зупинити росіян", - зазначив він на панельній дискусії "На захист Європи" у Давосі.

Він додав, що Польща має намір передати Україні близько 14 танків Leopard і сподівається, що це рішення відкриє новий розділ у військовій допомозі.

"Ми намагаємось організувати велику підтримку для України. Отже, ми сподіваємося, що з'явиться кілька союзників, які передадуть Україні танки Leopard 2, Сhallenger із Великобританії", - додав Дуда.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Польща передасть Україні роту танків Leopard в рамках міжнародної коаліці.