Кабмін розробляє стратегію повернення військових до цивільного життя: Шмигаль роздав доручення

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Фото: пресслужба уряду.
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Фото: пресслужба уряду.

Кабінет міністрів розробляє концепцію повернення військовослужбовців до цивільного життя. Вона включатиме фінансову та соціальну підтримку.

Про це повідомила пресслужба уряду.

"Повернення військових із фронту та їхня подальша адаптація — нагальне питання, розв’язання якого необхідно забезпечити вже зараз. Сьогоднішні наші захисники мають знати, що завтра їх удома чекатимуть: комфортні умови для життя, роботи, реабілітації, освіти й подальшого розвитку", — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, концепція включатиме такі ключові напрями:

  • забезпечення економічної свободи;
  • забезпечення житлом;
  • соцдопомога й адаптація;
  • освітні послуги;
  • медичні послуги.

Прем’єр-міністр дав завдання Мінветеранів, Мінекономіки, Мінсоцполітики, МОЗ та МОН прискорити розробку та подачу постанов і законопроектів, необхідних для подальшої адаптації в цивільному житті українських військових.

Нагадаємо, Кабінет міністрів улистопаді 2022 року ухвалив постанову, якою затверджено порядок надання багаторівневої безоплатної психологічної допомоги особам, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни та осіб, які мають особливі заслуги перед країною, а також членам сімей таких осіб і членам сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України.