Кабмін звільнив керівництво митної служби та призначив нового тимчасово очільника

Кабмін звільнив керівництво митної служби та призначив нового тимчасово очільника

Кабінет міністрів України на засіданні 1 лютого звільнив керівництво Державної митної служби та призначив тимчасовим очільником відомства Сергія Звягінцева.

Про це повідомив представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук.

Так, з посади першого заступника голови митної служби звільнено Олександра Щуцького.

Крім того, відсторонено від виконання повноважень за посадою та порушено дисциплінарне провадження стосовно заступника голови Державної митної служби Руслана Черкасського.

"Тимчасово покладено виконання обов’язків голови Державної митної служби України на Звягінцева Сергія Борисовича",- повідомив Мельничук.

Також уряд звільнив Юрія Сотника з посади першого заступника голови Державного агентства лісових ресурсів та Андрія Лордкіпанідзе з посади заступника голови Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Виконувати обов’язки голови Держслужби з питань безпечності харчових продуктів буде Ольга Шевченко.

Як повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, також Кабмін звільнив Вячеслава Демченка з посади т.в.о Голови Державної митної служби.

Голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев наголосив, що рішення про звільнення керівництва митної служби "назріло вже давно" і нагадав, що його комітет рекомендував перезавантажити роботу митниці ще влітку 2022 року.

"Однак, зараз дуже важливо, аби назрілі зміни не перетворилися в чергову зміну прізвищ. Важливо, щоб на митницю зайшла професійна, злагоджена команда з єдиним керівником, який зміг би врешті митницю реформувати. Переконаний, що найкраще обрати керівника за конкурсом", - зазначив він.

Нагадаємо, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія раніше заявив, що обіцяні весняні посадки тривають і анонсував звільнення всього керівного складу  Державної митної служби.