Країни G7 планують запровадити санкції проти російських алмазів у травні, – ЗМІ

Діаманти
Діаманти. Фото: Depositphotos

Країни "Великої сімки" ймовірно, введуть нові санкції щодо діамантів, отриманих від російської компанії "Алроса". Про це повідомляє індійське видання The Economic Times.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

За даними ЗМІ, це може відбутися 19-21 травня під час зустрічі в Японії. Обмеження стосуватимуться великих діамантів в один карат.

Як зазначив представник Ради сприяння експорту дорогоцінного каміння та ювелірних виробів Віпул Шах, поки що невідомо, в якій формі будуть введені санкції, однак вони вплинуть на працевлаштування працівників у сфері видобутку алмазів в Індії.

ET пише, що після того, як санкції почнуть діяти, з невизначеністю працевлаштування зіткнуться майже три мільйони людей у Сураті – алмазному центрі Індії, який ограновує та полірує дев’ять із 10 алмазів у світі.

Відомо, що на російську "Алросу" припадає близько третини світової пропозиції алмазів, їхня вартість оцінюється у 2,5 млрд доларів.

Компанія перебуває під санкціями США та Великої Британії, але поки що Індія може вільно експортувати каміння з Росії до США та інших країн G7, якщо вони зазнають суттєвої трансформації. У процесі також змінюється системний код каміння – шестизначне число, яке використовується для ідентифікації товарів у транскордонній торгівлі.

Нагадаємо, що обмеження проти російських діамантів може ввести і Європейський Союз. Нещодавно прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький висловив сподівання, що ці та інші санкції будуть включені в наступний пакет блоку.

Джерело фото: ua.depositphotos.com