На засіданні Ставки Зеленський ухвалилив подальше рішення щодо Бахмута

На засіданні Ставки Зеленський ухвалилив подальше рішення щодо Бахмута
Фото: пресслужба Офісу президента

Президент Володимир Зеленський у вівторок провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на на якому розглянули доцільність подальшої оборони Бахмута.

"Розглянувши перебіг оборонної операції на Бахмутському напрямку, усі члени Ставки висловили спільну позицію щодо подальшого утримання й захисту міста Бахмута. На засіданні також проаналізували забезпечення озброєнням і боєприпасами підрозділів сил оборони на передовій", - повідомляє пресслужба Офісу президента

Під час засідання також було обговорено темпи та обсяги надходження техніки й озброєння від партнерів України та їх розподіл по угрупованнях військ.

Жорсткі бої за Бахмут тривають уже понад 9 місяців.

"Кожен день оборони міста дозволяє нам виграти час для підготовки резервів і підготовки до майбутніх наступальних дій", — зазначив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський. 

Як повідомляє Рolitico, чиновники з США  хвилюються, що Україна витрачає на Бахмутському напрямку надто багато ресурсів які знадобляться їй для контрнаступу.  

У Вашингтоні не розуміють, для чого українці тримають таку виснаждиву оборону міста, яке не має жодної стратегічної важливості. Обидві сторони зазнають там неймовірних втрат, а саме місто перетворюється на руїну.

Через понад рік після початку повномасштабної війни за лаштунками між Вашингтоном і Києвом наростають розбіжності щодо цілей війни, і вимальовуються потенційні точки напруги щодо того, як і коли закінчиться конфлікт.