На засідання G7 запросять міністра фінансів України

сергій марченко міністертсво фінансів g7
На засідання G7 запросять міністра фінансів України. Фото: Міністерство фінансів України

Міністри фінансів країн "Великої сімки" запросять очільника мінфіну України Сергія Марченка долучитися до сесії саміту, присвяченій глобальній економіці. Таку інформацію озвучив японський фінансовий дипломат Масато Канда - повідомило міжнародне агентство Reuters. 

Міністр фінансів України Сергій Марченко приєднається до учасників саміту онлайн.

Масато Канда заявив, що G7 продовжить санкції проти Москви, адже наразі найбільшою проблемою обмежувальних заходів є можливості їхнього обходу.

“З огляду на те, що Україна продовжує війну проти Росії, міністр Марченко, ймовірно, візьме участь у зустрічі онлайн”, – сказав Канда.

Нагадаємо, саміт відбудеться 19-21 травня, на якому однією з основних тем буде Україна. Зазначимо, захід особисто відвідає президент США Джо Байден. Також Вjлодимир Зеленський підтвердив участь в саміті онлайн. 

Як стало відомо з опублікованої Білим домом інформації, учасники обговорять непохитну підтримку України з боку G7.

Як ми раніше повідомляли, США, Європа й ключові союзники України готують нові санкції проти Росії, щоб закрити для росіян способи обходу обмежувальних заходів.

Плани будуть оприлюднені під час саміту лідерів G7 у Японії в травні.

Зазначимо, як раніше повідомляли журналісти, перед зустріччю на саміті також партнери планують обговорити ідею про пряму заборону в майже повному обсязі експорту до Росії.