НАБУ перевірить можливе завищення цін на закупівлю харчування для військових

НАБУ перевірить можливе завищення цін на закупівлю харчування для військових

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують можливі зловживання Міністерства оборони при закупівлі продуктів харчування для військовослужбовців.

Про це 23 січня повідомила пресслужба НАБУ.

"З огляду на резонансні публікації у ЗМІ про можливі зловживання Міноборони при закупівлі продуктів харчування для військових. Повідомляємо, що викладена інформація відома НАБУ та CАП, вона досліджується в рамках кримінального провадження, розпочатого за власними напрацюваннями, до публікації у ЗМІ", — йдеться у повідомленні НАБУ.

Зокрема, детективи перевіряють інформацію про закупівлю продуктів нібито за завищеними цінами на понад 13 млрд гривень. Попередня правова кваліфікація – розтрата майна (ч.5 ст.191 КК України).

В НАБУ підкреслили, що наразі інші деталі становлять таємницю слідства.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомили про можливу корупційну схему в Міноборони. Її суть в тому, що через непрозорі закупівлі через фірму-прокладку продукти харчування для ЗСУ купують за сильно завищеними цінами, а різницю залишають собі, таким чином наживаючись на військових.

В свою чергу Міністерство оборони назвало цю інформацію маніпуляцією та збирається звернутися до Служби безпеки. Крім того, очільник відомства Олексій Резніков згодом пояснив завищені ціни на продукти харчування для ЗСУ.